avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Executare silita fata de firma angajatoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Executare silita fata de firma angajatoare

Buna,

In urma cu o luna am castigat in instanta un litigiu de munca pe care vreau sa-l pun in executate silita deaorece firma la care sunt angajata nu doreste de buna voie sa-mi achite drepturile banesti de care am fost privata si pe care le-am castigat in instanta.Mentionez ca am sentinta investita cu titlu executoriu ,as vrea sa stiu care sunt urmatorii pasi pana la obtinerea banilor de care am fost privata in mod nedrept? am luat legatura cu executorul judecatoresc din localitatea unde are sediu firma de la care trebuie recuperate aceste sume si mi-a spus ca o sa dureze ceva timp.
#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: danielalazar , utilizator 09:48, 2 Septembrie 2010
mergeti cat mai repede la executorul judecatoresc
chiar daca dureaza... daca mai stati pe ganduri va dura si mai mult
am luat deja legatura cu acesta,maine o sa-i imanez actele dar vroiam sa stiu cam in cat timp credeti ca o sa imi recuperez drepturile banesti? firma este destul de mare avand magazine deschise pe teritiriul intregii tari,practic ar avea de unde sa-mi restiuie sumele doar ca mi-e teama ca ar interveni la mijloc un conflict de interese vizavi de executor si firma.....daca ma intelegeti ce vreau sa spun.De aceea as fi vrut sa stiu cat ar putea sa ma amane acest executor? este singurul care acre competenta pe raza localitatii unde isi are sediul firma de la care trebuie recuperat debitul.
Poate ar trebui sa aveti in vedere si prevederile art. 277 din Codul muncii: " neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie INFRACTIUNE si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda"
Din punctul meu de vedere puteti sesiza Politia vis - a - vis de textul citat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc cristina/BZ cristina/BZ Am o hotarere judecatoreasca executorie de drept, definitiva si irevocabila in cadrul unui litigiu de munca care obliga firma cu care am fost in litigiu sa-mi ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca abuziv de catre angajator cristina_cluj cristina_cluj Am fost angajat la o firma si mi s-a desfacut contractul de munca indisciplinar. Am actionat in instanta angajatorul si am castigat procesul prin care acesta ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc subsemnatul2010 subsemnatul2010 Am castigat un proces care implica drepturi banesti, firma nu vrea sa mi le achite. Apelez la un executor judecatoresc, cheltuielile vor fi platite de mine ... (vezi toată discuția)