avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MODIFICARE CADASTRU INTOCMIT CU COTE GRESITE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MODIFICARE CADASTRU INTOCMIT CU COTE GRESITE

Ajutați un om sărman să afle de ce trebuie sa facă cadastru pe jumătate dintr-un întreg care are cadastru, dacă celeilalte jumătăți de parcelă i s-a întocmit cadastru cu cote greșite pe latura dinspre vecinul din partea de vest. Ca să mă înțelegeți:
un proprietar a avut un teren de 7900 mp cu cadastru. A făcut act de vânzare-cumpărare pe jumătate de teren+casa la unul dintre copii. Copilul și-a facut cadastru pe partea primită. Cealaltă jumătate de teren a revenit prin succesiune(proprietarul a decedat) soției și celor 2 fii. Cadastrul întocmit în baza actului de vânzare-cumpărare a avut cotele greșite pe latura de vest iar vecinul acestora nu poate să-și facă cadastru. Inginerul care trebuie să modifice cadastrul obligă moștenitorii să facă pentru cealaltă jumătate de teren cadastru și abia după aceea poate modifica cotele cadastrului greșit întocmit. Care este logica?:O
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:52, 2 Septembrie 2010
pai nu prea se face cum spuneti dvs.
fie s-a cadastrat intregul lot de 7900 mp, si ulterior s-a vandut o cota de 1/2 din aceasta suprafata, fie proprietarul a dezmembrat aceasta suprafata in 2 loturi si a intrainat unul dintre ele.
in acest caz si lotul nr 2 este cadastrat si intabulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren, dezmembrare. buna ziua! am intalnit o problema ... vitalsmart vitalsmart Vanzare teren, dezmembrare. Buna ziua! Am intalnit o problema la achizitia unui teren. Vanzatorul are un lot de 5000mp. Pe acest teren este o casa. La OCPI ... (vezi toată discuția)
Nu pot lua actele originale de la biroul care s,a ocupat de documentatie !! alexpwrd alexpwrd Buna seara , Problema incepe in felul urmator : am achizitionat un teren cu mai multi ani in urma , adica in 2004 .La momentul acela am cumparat terenul in ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cadastrala virtuala danielascepchin danielascepchin Buna ziua! As dori lamuriri cu problema cu care ma confrunt acum. In noiembrie 2004 familia mea am cumparat in indiviziune cu o alta familie un teren de 900 ... (vezi toată discuția)