avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... dispozitie poprire de la executor judecatoresc
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

dispozitie poprire de la executor judecatoresc

Un exec.jud. mi-a trimis la firma o dispozitie de poprire pentru 1/3 din veniturile unui salariat pe care sa le virez intr-un cont. Eu ca firma sint obligat sa opresc acesti bani din veniturile salariatului,el avind daorie la o firma care i-a dat credite.Intrebarea este ce fac opresc sau nu banii? Multumesc pentru ajutor.
Ii opriti banii, in procentul stabilit de executor.
Creditele lui nu sunt retineri salariale, cata vreme nu au foste executate silit.
Dvs., ca angajator, ati devenit tert poprit si aveti obligatia sa va conformati popririi. In caz contrar, puteti fi obligat sa achitati dvs. poprirea neexecutata.
Sunteti obligat prin lege sa va conformati si sa-i popriti 1/3 din salar ( daca are o singura poprire pe salar ), (daca are doua sau mai multe se poate retine potrivit legii pana la 1/2 din salar.)altfel va poate cere in instanta validarea popririi ( adica veti plati dv. ca firma datoriile salariatului ).
Atentie - va raportati la venitul net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)
Poprire salar ContSters75210 ContSters75210 Buna seara.As dori mai multe lamuriri in legatura cu plafonul maxim al sumei poprite din salar si distribuirea sa. .Problema mea suna cam asa:din cauza a mai ... (vezi toată discuția)
Instiintare retineri anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog, imi puteti spune in cazul cand un salariat are restante la o banca si firma primeste instiintare de retineri, este obligata sa faca ... (vezi toată discuția)