freeelis a scris:
V-as contrazice cu o hotarare data de catre instanta de judecata intr-o speta ... din motivarea acesteia reiese ca dispozitiile invocate din Codul Muncii (art.267 alin.1)au caracter imperativ si prin urmare nicio parte nu poate deroga de la ele, inclusiv prin CCMN. Asadar, sunt aplicabile prevederile Codului muncii fata de cele ale CCMN, in cazul avertismentului.
@ freeelis: pai si acum imi spuneti!!! :) :)
Daca ati sti cate cercetari disciplinare am organizat pentru avertismente..., vi s-ar face mila de mine:">
Ne spuneti si noua cum gasim hotararea aia? Va multumim!
________
@molul:
Se pare ca decizia de sanctionare a dvs. este nula pentru nerespectarea procedurii respctive.
Daca o veti contesta in instanta, aveti mari sanse de anulare a ei.
Problema e insa alta: deoarece decizia nu v-a fost comunicata, dvs. nu aveti ce sa contestati.
Adica, din punctul dvs. de vedere, retinerea din salariul dvs. este abuziva: fie o greseala, fie o retinere fara temei legal.
Prin urmare, aaveti doua alternative sa va adresati instantei de judecata:
A. o actiune prin care va cereti tot salariul, aratand ca nu l-ati primit.
sau
B. dupa ce obtineti decizia respectiva de sanctionare (eu nu vad cum), adresati instantei o contestatie la decizia de sanctionare, cerand anularea ei si, pe cale de consecinta, plata diferentei de salariu.
p.s. eu as recomanda varianta A
p.s. 2 inainte de orice, incercati o discutie cu firma, in care sa le axplicati ca retinerea din salariu e ilegala din avion, si, daca o retrag si va platesc salariul, nu ii veti actiona in judecata (si vor scapa de plata cheltuielilor de judecata).