avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... penalizare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

penalizare loc de munca

buna ,ma confrunt cu urmatoarea situatie>am avut cu seful meu o mica disputa adica am avut curajul sa -i spun ca nu pot sa-mi indeplinesc la timp sarcinile de servici deoarece programul in care lucrez nu functiona mi-a cerut sa le fac manual lucru aproape imposibil m-am aparat pt ca aveam dreptate si mi-am iesit putin din fire...lucru care nu i-a convenit si mi-a spus ca-mi face referat la director......lucrurile au reintrat in normal si am dat uitarii incidentul......dar in luna urmatoare am sesizat ca am fost penalizat cu 10% din salariu fara sa fiu instiintat .....i-am cerut explicatii sefului ...atunci am aflat ca mi s-a intocmit referat si conducerea a hotarat acest lucru sa fiu penalizat cu 10% timp de 2 luni PT NEINDEPLINIREA SARCINILOR DE SERVICIU .....problema este urmatoarea eu nu am luat cunostiinta de acest referat si nu vrea sa accept aceasta nedreptate....vreau sa contest acest referat la tribunal .....facand acest lucru imi pun in pericol locul de munca?am sanse sa castig in instanta?
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
molul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:11, 3 Septembrie 2010
decizia am primit-o in data de 31 aug 2010 ea fiind emisa in 10 aug 2010 nefiindu-mi comunicata in termen de 5 zile asa cum prevede art 268 ind 3 ea producand efecte inainte de a-mi fii comunicata deoarece in 15 aug am primit salariul diminuat si nu stiam de ce Cat despre cerecetare prealabila nici vorba Va multumesc
1. Aveti termen de 30 de zile s-o contestati! Succes!
Contestaia se depune la Tribunalul de la domiciliul dvs.
Este scutita de taxe de timbru.

2. faptul ca nu v-a fost comunicata in termenul de 5 zile nu atrage nulitatea deciziei.
dar faptul ca s-a aplicat inainte de comunicare, da.

3. mai cititi pe forum (cautare) despre cum se realizeaza cercetarea prealabila si despre ce trebuie sa contina decizia de sanctionare (ca sa stiti de ce sa "va legati").
molul a scris:

decizia am primit-o in data de 31 aug 2010 ea fiind emisa in 10 aug 2010 nefiindu-mi comunicata in termen de 5 zile asa cum prevede art 268 ind 3 ea producand efecte inainte de a-mi fii comunicata deoarece in 15 aug am primit salariul diminuat si nu stiam de ce Cat despre cerecetare prealabila nici vorba Va multumesc


Din data de 31 aug 2010 aveti la dispozitie 30 de zile pentru a contesta in instanta decizia respectiva.
Daca nu a fost efectuata cercetarea prealabila , atunci decizia este lovita de nulitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de sanctionare disciplinara cu avertisment scris Nicoleta Maria Nicoleta Maria Sunt angajata unei companii nationale si mi s-a facut raport de sanctionare cu avertisment scris. As dori sa intreb daca in urma cercetarii disciplinare la ... (vezi toată discuția)
Raspundere disciplinara naida gabriel naida gabriel decid sa dau un avertisment scris unui salariat, ca sanctiune pentru o abatere disciplinara. mai este necesara efectuarea unei cercetari disciplinare ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)