avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilier juridic

Buna ziua. As vrea sa stiu daca este posibil ca un absolvent al facultatii de drept, an 2000, fara licenta, sa fie angajat in perioada 2002-2003 ca si consilier juridic in cadrul unei societati comerciale, avand mentionata aceasta functie si in cartea de munca. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 4 Septembrie 2010
Nu. Pentru angajare in functia de consilier juridic se solicita prezentarea diplomei de licenta, document care se depune impreuna cu toate celelalte acte (contract de munca, copie acte identitate, etc.) la ITM.

Legea 514/2003 prevede:
Art. 8.
Poate fi consilier juridic acela care indeplineste urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman si are domiciliul in Romania;
b) are exercitiul drepturilor civile si politice;
c) este licentiat al unei facultati de drept;
d) este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei; aceasta conditie se dovedeste cu certificat medical eliberat in conditiile legii;
e) nu se afla in vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevazute de prezenta lege.
Inteleg ce spuneti, insa in perioada cand persoana respectiva sustine ca a fost angajata, L.514/2003 nu era in vigoare. Si atunci cum in cartea de munca apare intr-adevar inscris cu functia de consilier juridic? Vechea lege care reglementa statutul consilierului juridic permitea cumva angajatea in aceasta functie a unui absolvent de drept fara licenta?
Legea nr.514/2003 a abrogat la data intrarii in vigoare Decretul nr.143/1955 care la art.12 alin.1 prevedea : Pot fi jurisconsulti absolventii facultatilor de stiinte juridice sau ai scolilor juridice ale Ministerului Justitiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colegiul consilierilor juridici lia19. lia19. Buna ziua .Va rog sa ma mai ajutati si pe mine cu un raspuns.O persoana este consilier juridic din anul 2006 luna Octombrie pana in prezent.Nu a fost inscrisa ... (vezi toată discuția)
Competente necesare pentru ocupare post roho roho buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti ce titlu obtine un absolvent al fac. de Administratie Publica din cadrul Academiei de Stiinte Economice,profil ... (vezi toată discuția)
Pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta? Cristina_M Cristina_M Buna ziua. Intrucat nu am gasit in legislatie raspunsul dorit sau nu am cautat unde trebuia apelez la amabilitatea dumneavoastra. Doresc sa angajez o ... (vezi toată discuția)