avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... competente necesare pentru ocupare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

competente necesare pentru ocupare post

buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti ce titlu obtine un absolvent al fac. de Administratie Publica din cadrul Academiei de Stiinte Economice,profil administrativ.Mai exact poate ocupa un post de economist sau consilier juridic?Subliniez faptul ca nu vorbesc de o institutie publica deci nu exista posturi de referenti,consilieri . Multumesc
Cel mai recent răspuns: ancageorgescu , utilizator 10:33, 9 Noiembrie 2009
in ce domeniu veti fi/sunteti licentiata? administratie publica ... atunci este consilier juridic
Eu cred ca nici economist, nici jurist.
Ce titlu obtinut scrie pe diploma?
new_2009 a scris:

in ce domeniu veti fi/sunteti licentiata? administratie publica ... atunci este consilier juridic

Conform Legii nr.514/2003 pentru a fi consilier juridic trebuie sa:
Art. 8.
Poate fi consilier juridic acela care indeplineste urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman si are domiciliul in Romania;
b) are exercitiul drepturilor civile si politice;
[c) este licentiat al unei facultati de drept;
d) este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei; aceasta conditie se dovedeste cu certificat medical eliberat in conditiile legii;
e) nu se afla in vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevazute de prezenta lege.

Deci, in nici un caz nu puteti fi consilier juridic!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie angajare cj iulianapaduret iulianapaduret Buna ziua. O persoana care a terminat facultatea de Comunicare si Relatii Publice si master in Drept si Administratie Publica Europeana,in cadrul Universitatii ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic ovidana ovidana Buna ziua. As vrea sa stiu daca este posibil ca un absolvent al facultatii de drept, an 2000, fara licenta, sa fie angajat in perioada 2002-2003 ca si ... (vezi toată discuția)
Pot angaja ca jurist pe cineva care nu are licenta? Cristina_M Cristina_M Buna ziua. Intrucat nu am gasit in legislatie raspunsul dorit sau nu am cautat unde trebuia apelez la amabilitatea dumneavoastra. Doresc sa angajez o ... (vezi toată discuția)