avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorii

Buna ziua , am si eu o intebare . Figurez cu o restanta la intretinere in val de 1700 lei am ajuns in aceasta situatie pt ca nu mai fac fata bancilor . Am primit citatie la tribunal ca sunt data in judecata si propusa spre executare silita . Ce ma fac daca nu pot plati toata suma cat pot plati . va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:51, 2 Septembrie 2010
incercati sa platiti o suma, cat de mica. daca nu, asociatia va va da in judecata si va obtine hotarare impotriva dv. se poate ajunge apoi la executor judecatoresc, care va face poprire pe salariu. se poate ajunge chiar sa va scoata apartamentul la vanzare, dar e totusi cale lunga pana acolo.
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
FLORIN RADU, Avocat
Din pacate, din cele mentionate, se pare ca va aflati intr-o situatie destul de dificila. Incercati sa obtineti de la banca o reesalonare sau poate chiar o refinantare de la o alta banca. Este mai greu, intr-adevar, dar nu imposibil.
Cat despre restanta la intretinere, incercati sa faceti rost cumva de suma respectiva (ex: imprumut de la rude, prieteni). Nu e o suma foarte mare si ar fi pacat sa riscati sa va pierdeti locuinta pentru o astfel de suma.
Mai mult ,incercati sa achitati o parte di nrestanta, chiar daca achitati sume mici, sa se vada ca sunteti de buna credinta si incercati sa scapati de datorii. Poate lucrul asta cantareste ceva in instanta.
Mult succes.
Pentru primul termen depuneti cerere adresata instantei de judecata prin care solicitati amanarea termenului de judecata la o alta data pt.a va putea angaja aparator.Solicitati de asemenea ca instanta de judecata sa stabileasca acest ulterior termen in cursul lunii decembrie deoarece situatia financiara nu va permite achitarea onorariului avocatului nici macar partial.Intre timp incercati ca pana in decembrie sa acoperiti macar partial debitul.

andymaurul
Incercați sa va reeșalonați datoria la asociație.Mergeți la presedintele
asociației discutați situația dumneavoastră și dați un angajament pentru
suma ce o aveți de plata in nr.rate conform discuțiilor ce le veți stabili,
Un astfel de angajament va scutește de proces .
mirelamihail a scris:
Am primit citatie la tribunal ca sunt data in judecata si propusa spre executare silita .

Am citat pentru ca sunt cateva inadvertente.
Asociatia de proprietari va da in judecata la Judecatorie si nu la Tribunal.
Daca este adevarat ca ati primit citatie de la tribunal inseamna ca v-ati judecat in prima instanta la Judecatorie si-ati facut recurs, care se judeca la tribunal.
Oricum ar fi, totusi, in citatie nu poate sa scie ca sunteti "propusa spre executare silita", cum spuneti dv.
Poate reveniti cu date concrete si precizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie tribunal virginia1 virginia1 am mai scris despre problema mea,dar acum as mai cere un sfat daca cineva poate sa ma lamureasca:saptamina trecuta am vorbit cu consilierul juridic de la ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere mireladolta mireladolta Buna seara! Va rog sa ma lamuriti referitor la o problema legata de mediere.Am fost data in judecata de catre asociatia de proprietari pentru o restanta in ... (vezi toată discuția)
Penalizari asociatie locatari cipris_90 cipris_90 Buna ziua cazul meu e complicat...am avut penalizari insemnand din anul 1990 pana in 2006 de 2115 lei dupa care au crescut din 2006 pana in 2008 la 2319 lei am ... (vezi toată discuția)