avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot face in aceasta situatie complicata???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot face in aceasta situatie complicata???

BUNA ZIUA,
va prezint si eu urmatoarea situatie in care ma aflu:
in urma cu 4 saptamani am fost anuntata sa-mi caut de lucru in alta parte(doar verbal,nu am primit nici o instiintare);intre timp eu am fost in concediu de odihna 2 saptamani dupa care m-am imbolnavit de zona zoster si am inca 3 saptamani de concediu medical
intre timp am aflat de la colegii mei ca la intoarcerea din concediu de odihna intentionau sa ma trimita la un punct de lucru care se inchidea ca sa ma bage in somaj dar fiindca m-am imbolnavit mi-au spus ca la intoarcerea din concediu medical ori imi dau eu demis ori mi se desfiinteaza postul(mi-au spus ca este singurul mod in care ma pot da afara deoarece nu au alt motiv)
in acest moment pe postul meu este o alta persoana care a avut aceeasi functie ca mine dar au retrogadat-o
1)ce pot face in aceasta situatie?
2)daca in acest timp cat sunt in concediu medica raman insarcinata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:55, 4 Septembrie 2010
este posibil ca in prima zi dupa expirarea concediului medical sa primit preavizul de concediere. aveti posibilitatea contestarii deciziei desfiintarii postului ocupat.
dar este legal ce vor ei sa faca?
ce sanse am daca contest in justitie aceasta decizie?
daca raman insarcinata in acesta perioada ce se poate face?
daca este legal sau nu asta va stabili instanta daca veti contesta decizia de concediere.
nu acceptati sa va oferiti demisia!!!
legislatia prevede reducerea posturilor in momentul in care acestea nu se mai justifica din punct de vedere economic si concedierea salariatilor care ocupa acel post. daca procedura desfiintarii postului si concedierea salariatilor este legala sau nu stabileste instanta de judecata. daca, sinteti insarcinata, anuntati in scris angajatorul. legislatia muncii actuala, protejeaza angajatele aflate in aceasta stare.
christina2906 a scris:

dar este legal ce vor ei sa faca?
ce sanse am daca contest in justitie aceasta decizie?
daca raman insarcinata in acesta perioada ce se poate face?

Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice sau a reorganizării activităţii.
Daca considerati ca decizia de concediere este nelegala, atunci aveti posibilitatea sa formulati actiune in instanta in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei. Actiunea se depune la ribunalul judetean in a carui raza aveti domicliul si este scutita de plata taxelor judiciare.

In conditiile legii, exista posibilitatea de a fi concediata chiar daca veti ramane insarcinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil?? christina2906 christina2906 buna ziua, am fost in concediu de odihna 2 saptamani,iar dupa am intrat in medical o saptamana....la intoarcere mi s-a comunict ca ori imi dau demisia ori mi ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea unui loc de munca alinnicolae alinnicolae aseara seful m-a anuntat ca nu vrea sa ma mai vada mi-a cerut sa-mi dau demisia si ca-mi da bonus 3 salarii.Am refuzat si i-am comunicat sa ma dea afara cu ce ... (vezi toată discuția)
Concediere pentru desfiintare post femeie insarcinata fara insa a fi cazul reorganizarii/falimentului lauraneacsu77 lauraneacsu77 buna ziua cu cateva zile inainte de a intra in concediu de odihna (intreaga firma) am anuntat directorul de departament si directorul de resurse umane (mai ... (vezi toată discuția)