avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce fac dupa CIC?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce fac dupa CIC?

Buna ziua!
Sunt foarte nelamurita in ceea ce priveste reintoarcerea la lucru dupa cei 2 ani de CIC.De ce? pai.... firma la care am lucrat, din pacate in perioada in care eu eram deja in CIC au inchis magazinul din orasul meu, firma existand in continuare pe tara. Acum nu stiu cum se va proceda...?!...pe data de 13 sept baietelul meu face 2 anisori si ar trebui ca eu sa imi reiau activitatea, insa presupun ca imi vor propune sa fac naveta intr'un alt oras unde exista unul din magazinele lor, ceea ce nu imi convine.Cum se procedeaza? ii contactez eu (firma se afla in bucuresti, eu in calarasi) ?...ma vor contacta ei pentru eventual preaviz sau direct somaj?

Va rog mult sa imi dati un raspuns pt a stii ce trebuie sa fac!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:29, 2 Septembrie 2010
Trebuie sa-i contactati (formal, printr-o cerere inregistrata la ei cat mai repede, prin care sa ii anuntati ca inceteaza cic si trebuie sa va intoarceti la locul de munca).
Contactandu-i, le veti reaminit ca trebuie sa indeplineasca etapele legale ca sa va concedieze, pentru a beneficia de somaj.
Nu va dati demisia, nu cereti dvs. incetarea contractului.
Contractul dvs. trebuie "re activat" si apoi incetat din cauza desfiintarii postului pe care l-ati ocupat din motive economice.
multumesc pentru raspuns! sunt mai lamurita acum :) , insa cererea trebuie sa fie "tip" sau scrisa de mana?
Cererea o puteti face de mana.. nu exista un tipizat.
inca o intrebare si gata:) : cererea o pot trimite si pe e-maill sau trebuie originalul?

Multumesc!
Pe decizia aprobarii indemnizatiei, data inceperii acordarii acesteia este 27.10.2008, desi bebelul face 2 ani pe 13.09.2010.Eu ce data trec in cererea de reluare a activitatii? 27.10.2008 sau 13.09.2010? o pot trimite si pe e-maill sau doar in original?

Multumesc !

Alte discuții în legătură

In perioada de cic firma a fost inchisa.ce fac? mihaelacl mihaelacl Salutare din nou! Am incercat sa iau legatura cu firma la care am lucrat, ptr a imi depune cererea de revenire la lucru....insa nu am reusit! pe perioada in ... (vezi toată discuția)
Completare adeverinta cic toy_story toy_story Buna seara, Am urmatoarea situatia privind completarea unei adeverinte pt CIC: - Data intrare in concediu de maternitate 15.09.2010. Concediul de ... (vezi toată discuția)
La firma cic 2 ani...la ajps cic 1 an? lorapete lorapete Bun gasit Am si eu o speta si nu prea am rezolvare. In urma cu un an dir. econ. al firmei la care lucrez a intrat in CIC. Toate documentele inregistrate la ... (vezi toată discuția)