Buna ziua!
Sunt foarte nelamurita in ceea ce priveste reintoarcerea la lucru dupa cei 2 ani de CIC.De ce? pai.... firma la care am lucrat, din pacate in perioada in care eu eram deja in CIC au inchis magazinul din orasul meu, firma existand in continuare pe tara. Acum nu stiu cum se va proceda...?!...pe data de 13 sept baietelul meu face 2 anisori si ar trebui ca eu sa imi reiau activitatea, insa presupun ca imi vor propune sa fac naveta intr'un alt oras unde exista unul din magazinele lor, ceea ce nu imi convine.Cum se procedeaza? ii contactez eu (firma se afla in bucuresti, eu in calarasi) ?...ma vor contacta ei pentru eventual preaviz sau direct somaj?
Va rog mult sa imi dati un raspuns pt a stii ce trebuie sa fac!
Trebuie sa-i contactati (formal, printr-o cerere inregistrata la ei cat mai repede, prin care sa ii anuntati ca inceteaza cic si trebuie sa va intoarceti la locul de munca).
Contactandu-i, le veti reaminit ca trebuie sa indeplineasca etapele legale ca sa va concedieze, pentru a beneficia de somaj.
Nu va dati demisia, nu cereti dvs. incetarea contractului.
Contractul dvs. trebuie "re activat" si apoi incetat din cauza desfiintarii postului pe care l-ati ocupat din motive economice.
Pe decizia aprobarii indemnizatiei, data inceperii acordarii acesteia este 27.10.2008, desi bebelul face 2 ani pe 13.09.2010.Eu ce data trec in cererea de reluare a activitatii? 27.10.2008 sau 13.09.2010? o pot trimite si pe e-maill sau doar in original?