avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatoru nu vrea sa imi dea concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatoru nu vrea sa imi dea concediu

lucrez la o firma italiana din 15 decembrie 2009,
am dreptul la 1,7 zile de concediu in fiecare luna, pana acum mi-am luat 10 zile de concediu. As mai avea in jur de 4. As dori sa imi iau 6 zile de concediu chiar si fara plata, dar angajatorul nu vrea sa mi le acorde....care ar fi posibilitatea sa iau aceste zile de concediu conform legii....concediu din 07.09-14.09, 6 zile lucratoare.
Pe baza acestui articol din codul muncii pot sa imi iau concediu ? Art. 148. [concediul fără plată]
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Sau ce ma sfatuiti sa fac? Cum sa imi iau acest concediu.... Concediul de odihna (cele 10 zile) le-am folosit ca voluntar intr-o tabara de copii si acum vreau sa merg sa ma relaxez, iar angajatorul nu ma lasa
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 20:17, 2 Septembrie 2010
Ati intrebat motivul? Nu vrea sau este mult de lucru? Cand aveti facuta programare de concediu? N-are el treba cu tabara.
argumenteaza ca va creste volumul de lucru. cererea am facut-o in 09.08.10
Poate reusti sa va intelegeti la alta perioada. Nu cunosc relatia dumneavoastra cu el, dar, in conditiile actuale, e mai bine sa nu existe frecusuri intre angajat si angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna liveomars liveomars Buna ziua, Legea prevede pentru angajati ca concediul de odihna sa fie minim 15 zile lucratoare? Sau fiecare isi i-a cate zile vrea? Daca da, care este ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, daca un angajat si-a facut nota de concediu de odihna ptr. perioada 14.09 - 21.09.2018, si ulterior din 17.09. a ramas in concediu medical din data de ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata andrei20041 andrei20041 Buna ziua.Problema mea este urmatoarea.Mai am pe anul 2008 o zi de concediu de odihna.Doresc sa iau acum 2 zile fara plata.Angajatorul mi-a zis ca mai intai ... (vezi toată discuția)