lucrez la o firma italiana din 15 decembrie 2009,
am dreptul la 1,7 zile de concediu in fiecare luna, pana acum mi-am luat 10 zile de concediu. As mai avea in jur de 4. As dori sa imi iau 6 zile de concediu chiar si fara plata, dar angajatorul nu vrea sa mi le acorde....care ar fi posibilitatea sa iau aceste zile de concediu conform legii....concediu din 07.09-14.09, 6 zile lucratoare.
Pe baza acestui articol din codul muncii pot sa imi iau concediu ? Art. 148. [concediul fără plată]
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Sau ce ma sfatuiti sa fac? Cum sa imi iau acest concediu.... Concediul de odihna (cele 10 zile) le-am folosit ca voluntar intr-o tabara de copii si acum vreau sa merg sa ma relaxez, iar angajatorul nu ma lasa
Poate reusti sa va intelegeti la alta perioada. Nu cunosc relatia dumneavoastra cu el, dar, in conditiile actuale, e mai bine sa nu existe frecusuri intre angajat si angajator.
Contract de munca
lyly64
Va rog, daca un angajat si-a facut nota de concediu de odihna ptr. perioada 14.09 - 21.09.2018, si ulterior din 17.09. a ramas in concediu medical din data de ... (vezi toată discuția)