avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte munca

Acum 8-9 ani mi-am pierdut cartea de munca,mai bine zis am ratacit-o pe cand ma mutam.Atunci am declarat-o pierduta si mi-a fost facuta alta dar nu am mai fost pe unde lucrasem pana atunci(mai aveam vreo 7 ani pe ea),asa ca pe cea de acum mai am 9 ani.Problema este ca am gasit-o pe cea veche si nu stiu cum sa procedez,le pastrez pe ambele sau trebuie sa merg la ITM pentru a mi se trece toata vechimea doar pe una?Recent m-am angajat si nu stiu ce sa fac,sa duc ambele carti la firma sau doar una,caz in care cred ca as pierde sporul de vechime,cei de la firma luandu-se doar dupa vechimea din cartea pe care le-as duce-o.Cred ca m-am facut inteles si va rog mult sa-mi spuneti cum trebuie procedat.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:27, 3 Septembrie 2010
Cred ca cel mai bine ar fi sa faceti un drum la ITM. Se intampla rar ceea ce ne spuneti dumeavoastra.
Nu la ITM, ci la Directia de Munca (actualmente Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale) .. unul din cele doua tipizate vor fi anulate de catre aceasta institutie.
Multumesc,dar in acest caz pierd vechime sau de pe cea anulata mi se trece pe cea ramasa?
Vechimea de munca inregistrata in carnetul de munca anulat va fi trecuta in celalalt carnet de munca .. asadar, nu veti pierde nimic .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca maxtheone maxtheone Buna ziua. Sotia mea are 2 carti de muca,pe prima aproximativ 2 ani iar pe cealalta peste 20 ani.Prima carte nu a fost de gasit timp de 20 ani pina cind ,de ... (vezi toată discuția)
Carte de munca-al doilea job ionp ionp buna ziua! stiu ca s-a mai discutat o problema asemanatore, dar tot nu m-am lamurit. problema sta in felul urmator: in momentul de fata sunt angajat cu ... (vezi toată discuția)
Este corect sau legal? mioarapetre mioarapetre firma la care am lucrat mi-a pierdut cartea de munca. Administratorul firmei a mers la monitorul oficial si a declarat pierderea ei dar a facut in asa fel ... (vezi toată discuția)