avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... De ce a primit arest preventiv?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

De ce a primit arest preventiv?

Din cate stiu eu, daca cineva te bate, trebuie sa stai in spital, sa mergi apoi la medicul legist, apoi sa depui plangere la politie...

m-ar interesa de ce tanarul din stiri, a primit arest preventiv pt. 29 de zile pt. ca l-a lovit pe altul ?

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:44, 3 Septembrie 2010
Oare trebuia sa moara cel lovit ca sa fie arestat ? :-/
Acel tanar , victima , a fost in coma , si putea datorita acelor lovituri primite sa isi piarda viata , de aceea inculpatul este arestat , ptr ca prezinta pericol ptr ordinea publica si sper ca din acuzatia de vatamare corporala grava , fapta sa fie incadrata la altceva .

Acest caz este pe departe diferit de cazurile obisnuite de lovituri , prin care nu este pusa in pericol viata sau integritatea corporala .
Da, cum spune colega mea si in plus intr-un astfel de caz organele de urmarire penala se pot sesiza din oficiu , declansarea urmaririi penale nefiind conditionata de plangerea persoanei vatamate.
Masura arestarii preventive releva periculozitatea faptuitorului .
Bine ca eu cand am primit bataie , aia nu l-au arestat pe ala, chiar daca am avut din cauza lui un hematon la cap si puteam muri
Fapta savarsita de acest tanar este foarte violenta si grava, fiind pedepsita aspru de Codul penal.
Infractiunile de violenta intentionate reprezinta un pericoal grav pentru ordinea
publica.
Urmarile ar putea fi mult mai grave.

Art. 182. - Vatamarea corporala grava
Fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare îngrijiri medicale mai mult de 60 de zile, se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Daca fapta a produs vreuna din urmatoarele consecinte: pierderea unui simt sau organ, încetarea functionarii acestora, o infirmitate permanenta fizica ori psihica, slutirea, avortul, ori punerea în primejdie a vietii persoanei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 10 ani.
Când fapta a fost savârsita în scopul producerii consecintelor prevazute la alin. 1 si 2, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani.

Era si normal. Infractiunile de violenta intentionate reprezinta un pericoal grav pentru ordinea publica. De aceea s-a propus arestarea preventiva.

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu si lovire cu bata 07589130215 07589130215 am 8 zile de la dr legist .vecinu a intrat in curtea mea si m-a lovit in cap care este pedeapsa [quot] (vezi toată discuția)
Lovituri la nivelul gatului xuser xuser Lovirea cuiva cu pumnul la nivelul gatului se poate retine ca si tentativa de omor? Cunosc un caz cand cineva a strans o fata de gata, si desi fata a primit ... (vezi toată discuția)
Lovire iulianciolan iulianciolan lovirea cu pumnii si picioarele dupa care cu cutitul in zona toracica, este tentativa de omor? (vezi toată discuția)