avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... repunerea in termenul de a efectua plangerea prealabila
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

repunerea in termenul de a efectua plangerea prealabila

Am atacat in instanta o decizie de eliberare din functia publica in data de 27 ianuarie 2010. Deoarece in cuprinsul deciziei atacate nu s-a aratat instanta la care trebuie sa atac decizia si termenul de atac, am formulat o plangere la tribunal, fara a efectua plangerea prealabila {asa cum prevede art. 106 din Legea nr. 188/1999, care precizeaza ca persoana nemultumita de decizia de incetare din functia publica o poate ataca in termenele si conditiile Legii nr. 544/2004-a conteciosului administrativ}. Prin intampinare, partea adversa a invocat exceptia lipsei plangerii prealabile. In data de 16 aprilie 2010 am avut primul termen de judecata, moment in care mi s-a inmanat intampinarea si am aflat de exceptia ridicata. In data de 9 iunie am avut un alt termen cand am cerut amanarea pentru angajarea unui avocat. Intrebarea mea este aceea daca la al treilea termen, mai precis in 30 septembrie pot sa cer repunerea in termenul de a efectua plangerea prealabila, tinand cont de faptul ca in conformitate cu prevederile art. 103 alin. 2 din C.Pr. Civ, actul de procedura se va indeplini in termenul de 15 zile de la incetarea impiedicarii. Or, se poate considera ca eu am luat la cunostinta de faptul ca aveam indatorirea de a efectua plangerea prealabila in data de 16 aprilie, atunci cand mi s-a comunicat intampinarea. Mai am vreo sansa si daca da, care? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 16:20, 3 Septembrie 2010
Buna ziua !
Cititi legea 544/ 2004 actualizata, art.7, alin.(7). Solicitati repunerea in termen, dar angajati urgent un avocat.
Cu stima !
vi se va respinge cererea dvs pt neefectuarea procedurii plangerii prealabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea plangerii prealabile in situatia contestarii deciziei de eliberare din functia publica ContSters158434 ContSters158434 Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla daca cineva a atacat decizia de eliberare din functia publica fara a formula plangere prealabila in conformitate cu ... (vezi toată discuția)
Plangerea prealabila in cazul eliberarii din functia publica georgetimur georgetimur va rog sa ma lamuriti si pe mine daca e obligatoriu ca instanta sa admita exceptia lipse plangerii prealabile invocate de partea adversa? instanta va ridica ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea ca instanta sa respinga exceptia lipsei plangerii prealabile? georgetimur. georgetimur. Mentionez ca nu am formulat plangere prealabila si am atacat decizia de eliberare din functia publica direct la instanta. Este vreo posibilitate ca instanta ... (vezi toată discuția)