avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... bani cu imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

bani cu imprumut

Buna ziua. Cineva are nevoie de bani pentru o afacere. Pot sa-i dau cu imprumut doar cu garantie imobiliara si daca am si eu un castig.
1. Cum pot face actele legal la notar?
2. Cand trec suma imprumutata o trec pe cea reala sau pe cea cu tot cu castig?
3. Daca nu-i iese afacerea sau pierde banii ma poate acuza ca sunt " camatar " si sa am probleme cu legea ?
Mersi si va rog un raspuns cat mai detaliat.
Cel mai recent răspuns: LILIANA FLEANCU , Consilier juridic 00:11, 3 Septembrie 2010
Nu cereti camata!
Incheiati un contract de imprumut pe suma reala +dobanda, care va fi calculata si restituita la data exigibilitatii creantei, sau veti proceda la a o incasa lunar(trebuie calculata suma dobanzii pe an, apoi pe fiecare luna, sau calculati la soldul ramas daca va restituie imprumutul in transe).
V-as recomanda s-o calculati la momentul restituirii imprumutului (conf. procen-tajului normelor BNR), intrucat v-a trebui sa platiti impozit pe venit. Dobanda incasata se impoziteaza deoarece se constituie venit.
Puteti cere si garantii. Consultati-va si cu notarul. Contractul de Imprumut e recomandat sa fie autentificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camatari daiana_raluca daiana_raluca va rog sa ma ajutati intr-o problema! Sotul meu a imprumutat de la un camatar 3000 de euro acum 3 ani.In tot acest timp i-a platit acestuia 150 de euro pe luna ... (vezi toată discuția)
Imprumut notarial Flooo Flooo Buna ziua.Sunt un tanar de 20 de ani din jud Mures si am nevoie de un imprumut de 1.000-1.200Euro cat mai repede.Am mult pe internet insa la o banca nu pot ... (vezi toată discuția)
Bani dati cu imprumut, restituire fara dobanda camelian camelian Buna ziua, In 2008 i-am dat unui prieten 6000 lei cu imprumut unde a spus ca imi va oferi o dobanda de 20% pe an. Ulterior a spus ca imi da 10%. Acum mi-a ... (vezi toată discuția)