avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Unde aflu cine detine drepturile de autor pentru o ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Unde aflu cine detine drepturile de autor pentru o carte?

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti cum/de unde pot sa aflu cine detine drepturile de autor asupra unei carti. As dori sa realizez o editie anastatica a acestei carti si vreau sa ma asigur ca nu exista nimeni care sa detina drepturile de autor. Unde pot sa intreb pentru a afla cine sunt persoanele respective. In cazul in care autorii nu mai traiesc si nu a trecut perioada de 70 de ani de la decesul acestora cu cine ar trebui sa iau legatura pentru a afla daca exista cineva care sa detina aceste drepturi?
Cu multumiri,
Adriana Popescu
Cel mai recent răspuns: ContSters168365 , utilizator 23:12, 18 Septembrie 2010
Nu ma poate ajuta nimeni cu o solutie/idee?
In domeniul muzicii exista UCRM ADA unde se platesc drepturile de autor pentru creatii muzicale. Presupun ca si scriitorii sunt organizati in acest fel. Importanta este si editura.
Sa luati legatura cu editura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor cosminfurdean cosminfurdean Buna ziua, M-am documentat pe site-ul Bibliotecii Nationale si de acolo am inteles ca o carte tiparita, o carte audio si o carte electronica sunt 3 lucruri ... (vezi toată discuția)
Copyright digitizare (scanare) cãrþi vechi drcretoiu drcretoiu Am în minte (şi în biblioteca personala) câteva cărţi, mai vechi, care mi-au plăcut în copilărie. Mă gândeam să le scanez şi să le pun undeva pe ... (vezi toată discuția)
Biblioteca reala/virtuala privata - drept legal de constituire si functionare? Dragulescu_Mihai Dragulescu_Mihai Doresc sa infiintez o biblioteca intr-o localitate din mediul rural, bazata pe cele mai noi aparitii, dar si pe literatura clasica, si deci, aparitii mai ... (vezi toată discuția)