avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inscriere imobil CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inscriere imobil CF

va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta cu cateva informatii: in urma cu un an s-a obtinut o sentinta definitiva si irevocabila intr-o actiune in constatare ce avea ca obiect o constructie si un teren. ca intimat - parintii ca reclamant- fiica. mentionez ca actiunea in constatarea privea un conctract de vanzare cumparare de mana cu martori, neautentificat la notar, facut intre cei mentionati: parintii-vanzatori, fiica-cumparator.
stie cineva ce demersuri trebuie sa urmeze fiica pentru a intra complet in legalitate ca proprietar ? mentionez :terenul are cadastru si e intabulat la cartea funciara insa imobilul apare in cadastru decat un nivel ( el avand doua). si nu e inscris la cartea funciara.
odata cu sentinta s-au emis si doua expertize: una asupra terenului si una asupra imobilului pentru a se stabili valoarea fiecaruia in parte cat si suprafetele aferente.
in baza sentintei fiica si-a trecut rolul fiscal pe numele ei (platind impozit atat la teren cat si la constructie - de altfel si parintii plateau la fel, constructia fiind facuta din 1990).
intrebarea e care e procedura pentru a se inscrie la cartea funciara cu casa si terenul ? pasii de urmat? acte necesare ?
va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 09:04, 3 Septembrie 2010
solicitati rectificarea inscrierii in cartea funciara pe baza sentintei si a expertizei administrate in cauza..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciară amavrancea amavrancea Bună seara, am dezbătut în instanță o succesiune pentru un imobil. In urma măsurătorilor efectuate de expert a rezultat o suprafață dublă de teren ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara sorin_mocanu76 sorin_mocanu76 1.Prin rectificarea cartii funciare ce prejudicii se aduc proprietarului? 2.Se vor urmari suprafetele din actele de proprietate sau cele di teren? 3.Se ... (vezi toată discuția)
Poate fi un act de v-c revocat partial? catinf catinf Buna ziua, Debitorul isi instraineaza imobilul, compus din doua suprafete cu numere cadastrale diferite, (nealipite in cadastru, dar alipite fizic), ... (vezi toată discuția)