Buna ziua! Am un angajat care a avut incepand cu luna februarie pana in 27.08.2010 concediu medical. In data de 02.09.2010 am primit "Decizia asupra capacitatii de munca nr../......." emisa de Casa de Pensii a Mun. Bucuresti. Ce trebuie sa fac in continuare? Incetarea sau suspendarea contractului de munca? Multumesc. O zi buna!
Art.56 lit.d C.mun. prevede ca la data indeplinirii conditiilor de pensionare c.i.m inceteaza de drept ... nu mai face nicio referire la decizia de pensionare.
Eu am fost astazi la ITM (Ilfov) cu o decizie de pensionare si a asa cum stiam, am inchis cim cu 56 lit. d. Nu mi-a primit decizia pt. ca salariata are "decizie asupra capacitatii de munca cu grad III" si ca s-a schimbat articolul?! mi-a spus sa inchid cu 55b si salariata sa scrie o cerere prin care doreste inceterea contractului deoarece a primit decizia asupra capacitatii de munca. Stiti ceva in sensul asta?
Art.55 lit.b C.mun. este temeiul de drept al incetarii c.i.m. cu acordul partilor si nu are nicio legatura cu Decizia asupra capacitatii de munca a salariatului.
Este o aberatie aceasta sustinere a celor de la ITM.
Codul muncii
ONELIN
Care credeti ca este rationamentul pentru care legiuitorul a modificat prin legea nr.49/2010, litera d) a art.56 din Codul Muncii?
Cum inceteaza CIM in cazul ... (vezi toată discuția)