avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de rulment

Locuiesc intr-un bloc de apartamente la parter. Blocul a fost construit in anii 60 - 70.
Datorita infiltratiilor de apa si fisurarii unor conducte subsolul blocului necesita curatenie, igienizare si inlocuirea tevilor defecte.
1. Pot fi folositi banii din fondul de rulment al blocului pentru plata reparatilor si lucrarilor de intretinere efectuate la subsolul blocului? In ce conditii?
2. Care este diferente dintre fondul de rulment si fondul de reparatii?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:19, 3 Septembrie 2010
1. Nu pot fi folositi banii din fondul de rulment pentru reparatii si lucrari de intretinere.
2. Fondul de rulment se foloseste pentru plata facturilor venite la asociatie, pana cand aceste facturi sunt impartite pe liste si ulterior incasati (sau nu) banii de la locatari.
Fondul de reparatii se foloseste la plata lucrarilor de reparatii si intretinere a condominiului.

In contul la banca sau in cash banii sunt la gramada, dar in evidenta asociatiei aceste fonduri sunt separate, au evidenta separata si din ele se cheltuie diferit.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond rulment/ fond reparatii crisadi crisadi buna ziua in luna Iunie am cumparat un apartament cu 2 camere. Pe parcurs am aflat cu indignare ca organizarea in acel bloc cam lasa de dorit. Exista un ... (vezi toată discuția)
Bani blocati de asociatia de proprietari Daria_22 Daria_22 Buna ziua. Pe blocul in care locuiesc se afla o antena de telefonie mobila. Primim chirie pentru asta. Banii intra in contul Asociatiei de proprietari. In ... (vezi toată discuția)
Lucrari renovare parti comune si impozitul pe casa ContSters371153 ContSters371153 Am primit urmatoarea informatie de la administratia asociatiei: lucrarile (respectiv) varuitul scarii, ventilatia tevilor la subsol ( dupa care ventilatia este ... (vezi toată discuția)