avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Din data de 5 martie 2010 am intrat somaj 6 luni de zile (am fost dat afara de la locul de munca) In data de 10 iulie am luat diploma de licenta. Intrebarea este daca pot beneficia de somaj ca si absolvent.
Cel mai recent răspuns: yonutzduran , utilizator 17:09, 3 Septembrie 2010
1. Nici in Legea 76/2002, nici in Normele de aplicare a ei nu am gasit o asemenea speta.
2. Deci, in principiu, ati putea beneficia de indemnizatie de somaj, ca absolvent.
3. Singura problema ar fi aceea ca nu puteti sa beneficiati de doua indemnizatii de somaj in acelasi timp.
4. Eu zic ca puteti sa luati indemnizatia de somaj ca absolvent dupa ce se termina prima indemnizatie de somaj.
5. Este o situatie cu care eu nu m-am confruntat niciodata si va recomand sa mergeti la AJOFM si, in caz de raspuns nefavorabil, sa va spuna baza legala (sa va dea raspunsul in scris).
6. Am rugamintea sa ne spuneti si noua ce raspuns v-au dat cei de la AJOFM, si in caz de acceptare si in caz de refuz.
Cei de la AJOFM au spus ca nu se poate deoarece in perioada cand an absolvit facultatea eu eram deja in somaj (adica nu mai sunt in pozitia de absolvent). Somajul s-a terminat astazi.

Mentionez ca acum cateva zile mi-au zis ca pot beneficia de somaj, ma baga in cautator loc de munca si dupa in somaj. Astazi mi-au zis ca nu mai am dreptul la somaj si raman doar in coutator loc de munca.
1. De aceea v-am zis sa le cereti un raspuns in scris in care sa arate si baza legala, nu numaii pe vorbe.
2. Pana se rezolva, intr-un fel sau altul, inscrieti-va la Somaj, chiar si in cautarea unui loc de munca (si in acel moment faceti si scrisoarea despre care am spus eu si luati si un numar de inregistrare de la ei).
As dori un medel de scrisoare daca aveti.
O sa va tin la curent cu ce o sa-mi spuna luni.

Va multumesc!
Catre AJOFM ______________
Subsemnatul (datele de identificare si adresa de domiciliu) va prezint urmatoarea situatie: (povestiti asa cum ati scris aici situatia dvs.).
Dvs. mi-ati spus ca nu pot beneficia de indemnizatie de somaj ca absolvent deoarece la data absolvirii eram somer indemnizat.
Va rog sa-mi precizati textul de lege deoarece eu am cautat si in Legea 76/2002 si in Normele de aplicare si nu am gasit aceasta interdictie.
Chiar daca ar fi asa as putea sa beneficiez de indemnizatie de somaj in calitate de absolvent dupa ce inceteaza indemnizatie de somaj in caliate de concediat.
Data_________ Semnatura ___________

Alte discuții în legătură

Somaj absolvent facultate ContSters91831 ContSters91831 Fiul meu a absolvit facultatea luna aceasta, dar licenta a amanat-o pentru februarie 2010. In caz ca nu se poate angaja in termen de 60 zile are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru studenti? libraana libraana buna seara studentii la finalizarea facultatii vor beneficia de somaj? daca da ce trebuie sa faca pt a primi somaj. dar cei care sunt angajati intr-un domeniu ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa terminarea facultatii? oopait oopait Buna ziua!Am 42 ani, sunt studenta la id anul 2 si la anul in ultimul an de facultate, as dori sa ma mut la zi.In momentul de fata nu am servici si am ... (vezi toată discuția)