avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire mai devreme din concediu de cresterea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire mai devreme din concediu de cresterea copilului

Buna ziua,
Doresc sa ma angajez in cadrul altei companii (Y) fata de compania (X) din care am plecat in concediul de cresterea copilului. Termenul in care expira concediul de crestere a copilului este 07.10, dar mi s-a propus colaborarea in cadrul altei companii cu 13.09.

Care este demersul legal pe care il pot face in aceasta situatie? Societatea (X) poate refuza reintegrarea cu data de 09.09, chiar daca demisia doresc sa o depun in aceeasi zi?
Cel mai recent răspuns: dana dgb , utilizator 16:36, 3 Septembrie 2010
Etapele sunt:
1. faceti cerere la x sa reveniti din cic, "de pe o zi pe alta", cand doriti dvs. (sunt obligati sa va primeasca oricand doriti dvs., si in 9.09)
2. impreuna cu 1 faceti cerere de incetare a contractului de munca, cu acordul partilor la zi, sau demisie - cu su fara preaviz, in fucntie de ce vrea si firma (discutati cu X inainte).
3. va angajati la Y

Indemnizatia de cic o pierdeti din 9.09.
Dupa ce urmati toti pasii pe care vi i-a spus @smeagull, cererti angajatorului Y o adeverinta din care sa reiasa ca sunteti salariat. Cu aceasta adeverinta va prezentati la primaria de care tineti si veti primi stimulentul pentru ca v-ati intors mai devreme din cic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim pentru cresterea copilului BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT acum doi ani unei angajate X i s-a intrerupt CIM pentru cresterea copilului. In aceasta perioada firma a angajat o alta persoana Y cu CIM pe periada ... (vezi toată discuția)
Angajare la o societate noua-ma aflu in concediu de ingrijire copil alyshou alyshou Buna ziua, In momentul actual ma aflu in concediu pt ingrijirea copilului; mi s-a ivit oportunitatea de a ma angaja la o societate noua, in conditii mai ... (vezi toată discuția)
Reincepere activitate in timpul cic la un alt angajator bumbulut bumbulut Buna ziua! Va cer sfatul privind 2 chestiuni: 1. Am optat pentru CIC de 2 ani (pana in mai 2015), dar ivindu-se o oportunitate foarte atragatoare de ... (vezi toată discuția)