Lucrez la o unitate la care sunt si lider de sindicat. De cind am am fost ales lider ( iulie 2010) am constatat ca desi unitatea opreste pe statul de plata contributia pentru sindicat, acesta nu o vireaza in contul sindicatului. Ce pot sa fac in acest sens ? Multumesc
Adresati-va in scris serviciului contabilitate sau directiei unitatii, pentru a va raspunde in scris cu privire la nevirarea cotizatiilor in contul sindicatului. In functie de raspunsul primit, veti vedea ce trebuie facut. Poate asa le aduceti aminte sa vireze banii
Foarte tare!!!. Aceeasi problema si modul ei de rezolvare:
M-am adresat si eu conducerii unitatii sa ne vireze contributia oprita pe stat caci de 8 luni nu o mai facuse si aveam mari probleme cu desfasurarea activitatii fara banii nostri.
Consecinta a fost ca incepand cu luna urmatoare nu au mai retinut cotizatia din stat.
Oricum la mine este vorba despre un angajator special care a jurat ca va desfiinta sindicatul si deocamdata nu a reusit decat sa concedieze liderul.
Va atrag atentia ca din propria experienta am constatat ca Legea sindicatelor nu va protejeaja de abuzurile angajatorului.
In cazul meu instanta a considerat ca art. 10 este o norma de favoare si nu o poate aplica deoarece s-ar crea discriminare intre liderii de sindicat si simpli membrii de sindicat.
Cu alte cuvinte instanta a considerat neconstitutional art.10 desi Curtea Constitutionala s-a pronuntat de cateva ori asupra constitutionalitatii lui.
Nu cred ca putem generaliza dar asta se intampla in Romania iulie 2010.
Sa speram ca la dumneavoastra nu-i asa deoarece dupa cate vad nu puteti avea acelasi angajator(top 300)si mai ales aceeasi instanta (top kk0)
Lider sindicat
ctimss
Este legal , ca la un lider de sindicat al unei organizatie de la nivel de unitate , sa i se dea bani din cotizatia de sindicat \"pentru activitatea sa\" si ... (vezi toată discuția)
Lideri de sindicat
pui01
Buna ziua
Daca un lider de sindicat, care reprezinta o structura la mai multe institutii ale statului, are cumul de functii la una dintre unitati, poate fi ... (vezi toată discuția)