avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Lider sindicat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Lider sindicat

Este legal , ca la un lider de sindicat al unei organizatie de la nivel de unitate , sa i se dea bani din cotizatia de sindicat "pentru activitatea sa" si sa nu fie impozitata acea suma? La fel si contabila care intocmeste statul de plata la nivel de unitate, unde este prevazuta o rubrica "cotizatia de sindicat" si apoi vireaza acesti bani in contul sindicatului , sa fie recompensata cu o anumita suma de bani din cotizatia de sindicat pentru aceste servicii? Daca este legal, as vrea sa stiu in ce lege este prevazut?
Cel mai recent răspuns: Eva_56 , utilizator 10:33, 1 Septembrie 2011
Daca adunarera generala a stabilit sa fie acordate indemnizate pentru anumite functii, este legal. Este ilegal sa se substituie de la plata impozitelor. Poate iau acesti bani sub alte forme (ajutor material) care nu sunt supuse impozitarii.
Codul fiscal prevede impozitarea indemnizatiilor primite de la sindicat si mai mult de la 01.01.2011 plata tuturor contributiilor.
Daca se apleleaza la artificii de genul ajutoare materiale atit liderul de sindicat cit si contabilul isi asuma un mare risc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere restituirea cotizatiei de la sindicat raduradulescu raduradulescu buna seara . ani de-a randul am cotizat la organizatia de sindicat si de cateva luni in unitatea noastra a luat fiinta o alta organizatie de sindicat unde m-am ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare de la sindicat iolanda15 iolanda15 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce pot face in urmatoarea situatie: Sunt membru de sindicat inca de la fondarea Sindicatului(anul 2004)reprezentativ la ... (vezi toată discuția)
Contributia pentru sindicat Dudu Leonard Dudu Leonard Lucrez la o unitate la care sunt si lider de sindicat. De cind am am fost ales lider ( iulie 2010) am constatat ca desi unitatea opreste pe statul de plata ... (vezi toată discuția)