avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducator chemat la tribunal!
Discuție deschisă în Traduceri

Traducator chemat la tribunal!

Nu stiam sigur unde voi primii mai repede un raspuns, asa ca va rog sa ma scuzati ca postez acest mesaj si aici!
Va rog sa imi spuneti ce stiti legat de chemarea unui traducator la tribunal, in baza carei legi se face acest lucru? Nu e o chestiune de incalcare a drepturilor omului sa fii chemat asa fortat ca daca nu vii iti iei si o amenda? Ca asa stiu angajatii de la tribunale sa rezolve problemele, prin amenintari!
Concret, sotia mea este traducator autorizat pe limba chineza, dar nu profeseaza, este angajata undeva la program de 8 ore! A primit un telefon prin care i se cerea sa se prezinte peste o saptamana la un tribunal din tara, spunandu-i-se ca i se vor deconta cheltuielile, care stim cu totii ca fiind vorba de statul roman, se fac in 6 luni poate un an de zile, daca nu mai mult!
Intrebarea ar fi, poate sa refuze fara nici o problema? Adica de ce ar fi fortata sa faca ceva ce nu vrea!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Blasim , utilizator 23:10, 13 Ianuarie 2009
poate refuza cu motivare si sa anunte in scris si la timp instanta pentru a putea alege pe altul......dar daca nu e adevarat poate fi amendata sau adusa cu mandat
poate refuza ....cu conditia sa nu fie citata in caz....:D
Buna,

va rog sa ma ajutati si pe mine! ce trebuie sa fac ca sa anulez sau sa nu mai fiu pe lista traducatorilor autorizati??
De fiecare data le spun ca nu profesez, ca am un job full-time, iar astazi m-am trezit cu un telefon de la Politia pt Transporturi - de la un domn politist foarte nesimtit care si-a permis sa ma intrebe cat castig...de sunt asa mmultumita si nu mai vreau sa fac traduceri.
Unde trebuie sa anunt sau sa trimit o scrisoare sa-mi anuleze autorizatia!

Va multumesc.
Cine a emis o autorizatie, acela o si anuleaza: Ministerul Justitiei.
A primit un telefon prin care ii se cerea sa se prezinta...ok, unde este citatia aici ? Ca nu-mi aduc aminte ca un telefon sa fie echivalentul unei citatii scrise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator chemat la tribunal! ionutkrech ionutkrech Va rog sa imi spuneti ce stiti legat de chemarea unui traducator la tribunal, in baza carei legi se face acest lucru? Nu e o chestiune de incalcare a ... (vezi toată discuția)
Traducator full time angajat la o institutie de alt profil andradelia andradelia Buna ziua, Am si eu o mare nelamurire, poate ma poate ajuta cineva. Sunt traducator autorizat de MJ, am fost inregistrata la tribunal si la administratia ... (vezi toată discuția)
Neprezentare in instanta traducator autorizat Oanappsc Oanappsc In urma cu cateva luni am obtinut autorizatia de traducator. De curand am primit o citatie de la tribunal sa ma prezint in instanta pentru efectuarea ... (vezi toată discuția)