In urma cu 4 luni tatal meu a decedat si mama a hotarat sa treaca masina si apartamentul pe numele ei. Ideea este ca masina este fabricata in anul 1978. Consultand hartiile de la notar, am constatat ca domnul calculase valoarea masinii pt anul 1996, si anume 6000 RON (precizez ca in anul 1996 a fost achizitionat automobilul). Ori sa fim seriosi! O masina cu o vechime de peste 20 ani, nu poate valora 6000 RON!!! Va rog sa ma ajutati si sa-mi precizati care sunt criteriile de estimare a valorii unui bun in cazul procedurii succesorale? Va multumesc!
Eu si sora mea vom fi trecute mostenitori. Nu asta e important. Pe mine ma intereseaza modalitatea de estimare a valoarii bunurilor intr-o astfel de procedura.
In cazul deschiderii procedurii succesorala la notariat, bunurile sunt evalutate de catre mostenitori nu de catre notarul public. In cazul in care constatati ca taxele notariale achitate nu sunt calculate corect puteti face o sesizare catre Camera Notarilor Publici de care apartine notarul respectiv.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Succesiune
gigione01
In mai 2013 tatal meu a decedat!!Acesta se recasatorise si toate bunurile apartinand acestuia cat si cele facute impreuna cu noua sotie ,au ramas la domiciliul ... (vezi toată discuția)
Mosteniri,succesiuni
rita1
Suntem 3 surori,parintii au murit acum 15,respectiv 8 ani,nu s-a facut succesiunea si doresc unele lamuriri:
-Daca se mai poate face succesiunea si daca ... (vezi toată discuția)