avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocat stagiar
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocat stagiar

am si eu o nedumerire. se poate sa dau examenul de primire in profesia de avocat in Baroul Mures si apoi sa fac stagiatura in judetul Cluj? care ar fi avantajele sau dezavantajele? va rog sa-mi raspundeti pt ca ma aflu intr-o mare dilema.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: PAS22 , utilizator 17:41, 20 Septembrie 2010
Se poate, doar prin transfer de la baroul Mures la Baroul Cluj.Nu inteleg despre ce avantaje si dezavantaje vorbiti.Dvs. stiti cel mai bine ce avantaje obtineti prin acel transfer.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
Se poate face stagiatura oriunde vrei. Iar de transfer mai intai vezi cat costa.
parerea mea este ca, daca dai examen in baroul mures.............avocatul indrumator trebuie sa fie membru al baroului mures, doar ai ales sa-ti desfasori activitatea in baroul mures. nu cred ca poti avea un avocat indrumator....membru in alt barou decat in cel in care te-ai inscris tu pt examen. merge doar asa.............esti stgagiar in baroul mures..........avocatul indrumator..........este tot in baroul mures si............isi deschide el un punct de lucru in jud. cluj............iar tu esti stagiar in jud. cluj. bafta
MihaiTomescuAvocat a scris:

Se poate face stagiatura oriunde vrei. Iar de transfer mai intai vezi cat costa.

Cererea de inscriere se depune la baroul la care intentionezi sa iti desfasori activitatea. Deci daca admiterea a fost in Baroul Mures, atunci inscrierea se va face tot in acel barou. Ulterior, puteti solicita, pentru motive bine determinate, transferul in alt barou! Iar cererea va fi analizata de catre baroul din care faceti parte si daca intruniti conditiile se poate aproba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer avocat stagiar George.Octavian George.Octavian Buna Ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea de a fi transferat intr-un alt barou avand in vedere faptul ca am promovat examenul de primire in ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma indrume un maestru dintr-un alt barou decat cel in care m-am inscris pentru a-mi desfasura activitatea? ContSters167770 ContSters167770 In cazul in care eu nu imi gasesc un indrumator din Baroul in care sunt inscrisa pentru a-mi desfasura activitatea (in cazul meu Baroul Cluj) pot sa imi ... (vezi toată discuția)
Inscriere in barou aandrra aandrra stie cineva daca e posibil sa te inscrii in Baroul Bucuresti,ca avocat stagiar, dar avand contract de colaborare cu un avocat din alt barou? am promovat in ... (vezi toată discuția)