avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plateste pesie alimentara dar una dintre fete nu este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plateste pesie alimentara dar una dintre fete nu este a lui.

a fost casatorit in urma casatoriei au o fata de 12 ani si un de 6 ani dar cea mica nu este a lui pt ca nu l-a invatat nimeni despre TEST PATERNITATE ar vrea sa-l faca se poate folosi de el in instanta?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 11:57, 4 Septembrie 2010
de regula se poate prevala de proba testului de paternitate in cadrul unui dosar de tagada de paternitate, dar situatia este mult mai complicata deoarece trebuie stabilit momentul la care a aflat ca acel copil nu este al lui.
Poate face acest test si poate sa se prevaleze de el, dar este o expertiza extrajudiciara si, atentie! s-ar putea sa nu fie luat in seama
in momentul in care s-ar prevala de un astfel de test intr-un dosar de pensie alimentara, instanta ar putea invoca prezumtia de paternitate si sa inlature acest test trimitand tocmai spre actiunea de tagada de paternitate
Daca a fost desfacuta casatoria nu mai poate fi vorba despre actiune in tagada paternitatii, in plus, in ceea ce-l priveste pe tata, aceasta s-a prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face testul de paternitate după 5 ani de la nașterea copilului, prin hotărâre judecătorească? Costy Moldovina Costy Moldovina Buna seara! Se poate face testul de paterninate dupa 5 ani de la nasterea copilului ,prin hotarare judecatoreasca? Multumesc! (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii ramona_moraru ramona_moraru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care sunt conditiile pentru promavarea unei actiuni in tagada paternitatii. Mentionez ca perioada conceptiei copilului este ... (vezi toată discuția)
Paternitate marian1268 marian1268 sunt divortat, copiii mei, 2, sunt in intretinerea mamei. Fiul meu cel mic, are 6 ani. L-am recunoscut ca fiind fiul meu la nastere si asa as vrea sa fie. As ... (vezi toată discuția)