avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Functionarii primariei nu raspund cererilor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Functionarii primariei nu raspund cererilor

Buna ziua
Cum pot fi "obligati" sa-si faca treaba cum trebuie functionarii din primarii, mai exact este vorba de o cerere facuta in data de 14 iulie 2010 si la care nu am primit un raspuns oficial nici pana la aceasta data?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 20:45, 15 Septembrie 2010
doar pe calea instantei judecatoresti
gabrielradu a scris:

doar pe calea instantei judecatoresti

Aveti posibilitatea actiunii in contencios administrativ.
depinde de cerere.... poate ar fi bine sa detaliati putin. :)
Pot fi obligati foarte simplu,
Avand in vedere ca dvs ati depus cererea (presupunem ca intra in categoria celor ce intra sub incidenta termenului de rezolvare de 30 de zile) la data de 14.iulie 2010, depasind cu mult termenul prevazut de legiuitor, va interesati la primarie cui a fost repartizata lucrarea, mergeti la acea persoana si ii puneti in vedere ca daca in 2 zile nu aveti raspunsul veti depune actiune in contencios uzitand de art. Art. 16 a Legii 554/2004 privind contenciosul administrativ care prevede ca ,, (1) Cererile in justitie prevazute de prezenta lege vor putea fi formulate si personal impotriva persoanei fizice care a elaborat, a emis sau a incheiat actul ori, dupa caz, care se face vinovata de refuzul de a rezolva cererea referitoare la un drept subiectiv sau la un interes legitim, daca se solicita plata unor despagubiri pentru prejudiciul cauzat ori pentru intarziere. In cazul in care actiunea se admite, persoana respectiva va putea fi obligata la plata despagubirilor, solidar cu autoritatea publica respectiva.
Poate asa se va conforma.
In caz contrar, studiati legea supraenuntata si promovati o actiune in instanta.
Prin cererea depusa s-a cerut aviz de ocupare domeniu public (nu prea este corect nefiind doar o activitate temporara) pt activitatea de difuzare (vanzare) a presei (ziare, reviste, carti, etc). Din pacate pentru cei care desfasoara aceasta activitate ni se pun in permanenta bete in roate.

Alte discuții în legătură

Atacare oug 14/2014 in contencios administrativ machis machis Suntem o societate de transport public local şi dorim să atacăm in contencios administrativ OUG 14/2014 privind acciza la carburant. Potrivit acestei ... (vezi toată discuția)
Primăria, uat si /sau consiliul local bună!in cazul in care ... danalida danalida Primăria, UAT si /sau Consiliul Local Bună!In cazul in care am facut o cerere catre consiliul local privind emiterea unei hotărâri pentru ... (vezi toată discuția)
Plata taxa timbru Dolea Dolea Buna seara! Am un proces in contencios administrativ, cu o primarie din Bucuresti, care a refuzat nejustificat sa`mi elibereze autorizatia de construire ... (vezi toată discuția)