avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,
Tatal meu a decedat de curand si trebuie facuta succesiunea. Mostenitori sunt : sotia lui (mama mea vitrega ) , eu si nepotii din partea surorii mele decedate. Vreau sa stiu:
- cine participa la succesiune pt. ca mi s-a comunicat din partea mamei vitrege ca nu este nevoie ca toti nepotii sa participe, ci numai unul;
- intre cei doi (tatal meu si sotia lui) a existat o intelegere scrisa (conventie notariala) ca bunurile materiale ce le detin sa intre in discutie de succesiune doar dupa moartea ambilor, lucru negat de sotie dupa decesul acestuia. Exista posibilitatea de a se afla si a se intra in posesia acelei intelegeri?
- nu sunt sigura ca bunurile detinute de tatal meu sunt in valoarea totala declarata si as dori sa aflu calea prin care sa ma pot lamuri ca este reala ( stiu sigur ca tatal meu detinea, impreuna cu sotia lui, bani in conturi );
- cum se procedeaza ca inainte de infatisarea la notar sa fiu in posesia datelor legate de valorile puse in discutie prin succesiune ca intradevar sa fiu convinsa ca situatia e reala;
- ce posibilitati de atac exista in cazul in care partile participante la succesiune nu se pun de acord;
- in cazul in care nu sunt de acord cu cele declarate de mama vitrega ( legat de valori ), semnez ... nu semnez ... cum se procedeaza;
- in cazul in care partile nu sunt de acord ce alternative exista, ca sa pot afla de conturile aflate la banci tinand cont de faptul ca exista secretul bancar;
- sunt constienta ca trebuie sa ma prezint la data stabilita de catre notar, as vrea sa stiu daca pot fi insotita si daca imi pot aduce proprii martori.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:17, 11 Octombrie 2010
in primul rand nu trebuia sa semnati daca nu ati primit sulta
pentru celelalte bunuri trebuie sa faceti cerere la instanta.
consultati un avocat.
numai citind actele va poate da un sfat corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Printul mostenitor stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna seara. va prezint si eu o situatie care este destul de incalcita dar sper sa ma ajutati sa o rezolv. este vorba de mama mea ai carei parinti s-au ... (vezi toată discuția)
Mostenire elena_1234 elena_1234 Buna ziua, Am urmatoarea problema: Bunicul mamei mele a murit acum mai bine de 20 de ani. La momentul respectiv apartamentul s-a impartit jumatate intre ... (vezi toată discuția)
Mostenire mandy7000 mandy7000 am un apartament la care tatal meu a avut contract de vanzare cumparare pe jumate din el iar concubina lui pe cealalta jumate .Acum amandoi sant decedati si eu ... (vezi toată discuția)