avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de propietate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de propietate

Buna ziua.Eu si sotul am construit o locuinta impreuna,am cumparat,o masina,teren,dar toate sunt pe numele lui deoarece am fost in concubinaj 4 ani,dupa aceie cand s-a(vazut realizat) am bagat actele de casatorie,el a mai fost casatorit si are un copil.Daca noi facem un copil care ii sunt drepturile lui pe viitor? Baiatul sotului din prima casatorie are aceleasi drepturi ca si al nostru? Ce ar trebui sa fac in continuare ca sa figurez si eu pe actul de propietate ,bineinteles cu acordul lui ,unde trebuie sa merg la primarie sau la un notar? Mentionez ca locuim la tara. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 21:50, 4 Septembrie 2010
Buna seara !
Daca faceti un copil , acesta va veni alaturi de ceilalti mostenitori la succesiune , in masura in care vor exista bunuri dupa decesul acestuia .... pe cale de consecinta toti copiii acestuia au drepturi egale .....
Se poate face act de donatie (sotul va doneaza jumatate din bunuri) la notariat , insa donatia poate fi revocata ulterior ....
Nu are nicio relevanta domiciliul .....
baiatul dansului are exact acelasi procent la mostenire ca si copilul pe care il aveti impreuna cu sotul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul sotiei la propietate(locuinta) clarisa30 clarisa30 Buna ziua.Sunt impreuna cu sotul de 8 ani dintre care 5 fara acte si 3 casatoriti legitim in anul2007,am construit o casa,am cumparat terenuri,avem pe firma ... (vezi toată discuția)
Donatie parte imobil, soti in divort clotild clotild In 2012 am cumparat un imobil impreuna cu prietenul meu, in 2013 ne-am casatorit. In luna mai 2014 vom divorta de comun acord.Ne-am impartit bunurile, am ... (vezi toată discuția)
Dreptul ca sotie la propietate(casa) avand ca propietar duar pe sot pe act. ContSters166051 ContSters166051 Buna ziua.Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns sau o solutie.Sunt impreuna cu sotul de 7 ani,dar legal casatoriti avem aproape duar 3 ani,impreuna am ... (vezi toată discuția)