avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul sotiei la propietate(locuinta)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul sotiei la propietate(locuinta)

Buna ziua.Sunt impreuna cu sotul de 8 ani dintre care 5 fara acte si 3 casatoriti legitim in anul2007,am construit o casa,am cumparat terenuri,avem pe firma lui mai multe ap.de cafea,popcorn,ulitaje etc.Casa sa terminat pana sa facem actele de casatorie,el este trecut propietar pe actul casei.El acum are pe altcineva si vrea sa divortam si sa ma dea afara din casa.Mentionez ca are un copil din prima casatorie,iar impreuna nu avem copii.Ce pot face in cazul meu? Ce drepturi am eu? Am martori care stiu ca am stat cu chirie,si in acesti anii am muncit sa facem o casa,dar daca eu nu sunt de acord sa divortam,se poate desface casatoria? Am un spatiu cumparat impreuna dar cand am facut actul la notar sa gresit si spune sa subsemnata....este necasatorita si este pe numele meu,dar cel de casatorie.Il pot vinde fara sa ii dau din el,oricum are o valoare f.mica.Va multumesc din suflet,
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:34, 1 Ianuarie 2011
Daca se ajunge la partaj va fi un pic mai greu, dar nu imposibil.
Va trebui sa faceti dovada ca in cei 5 ani dinaintea casatoriei ati trait in concubinaj cu actualul sot si ca impreuna ati dobandit bunurile, ca ati contribuit la achizitionarea lor.
Exista si cazuri in care se respinge cererea de divort, insa foarte rare. Pronuntarea divortului nu tine de pozitia dumneavoastra fata de cererea de divort ci de probele care se administreaza in cauza.
Copiii din prima casatorie au vocatie la mostenirea ramasa de pe urma sotului, in caz de deces al acestuia.
Sfatul meu este, chiar daca nu divortati, sa formulati o actiune in contradictoriu cu sotul, in care sa solicitati sa se constate ca ati contribuit la dobandirea bunurilor in perioada de concubinaj si ca atare sunt bunuri comune.
Cu privire la spatiul cumparat pe numele dumneavoastra, chiar daca in act figurati doar dumneavoastra, daca el este incheiat dupa data incheierii casatoriei atunci acesta are regim de bun comun si nu puteti proceda la vanzarea lui decat impreuna cu sotul.
pt casa nu puteti obtine sub nicio forma niciun drept de proprietate.pt celelalte bunuri obtinute in timpul casatoriei puteti obtine 1/2 din ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)
Donatie-drept atancoc atancoc As dori sa ma \'luminati\"intr-o problema:sunt necasatorita,dar locuiesc impreuna cu prietenul meu, intr-un apartament pe care l-am primt in donatie de la ... (vezi toată discuția)
Dreptul ca sotie la propietate(casa) avand ca propietar duar pe sot pe act. ContSters166051 ContSters166051 Buna ziua.Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns sau o solutie.Sunt impreuna cu sotul de 7 ani,dar legal casatoriti avem aproape duar 3 ani,impreuna am ... (vezi toată discuția)