avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul

Buna ziua,
Ma numesc Daniel si as dori sa va intreb unde pot reclama faptul ca nu mi-am primit salariul de doua luni,dar mai ales ce sanse am sa mi se dea atentie acestei reclamatii,eu locuiesc in Valea Jiului si aici se stie faptul ca influenta,coruptia si nepotismul sunt ''in floare'' ca sa ma exprim asa.
Am mai lucrat inainte la o firma unde nu mi am primit drepturile salariale,am inceput un proces,l am castigat dar firma a intrat in isolventa si nici in ziua de astazi nu mi am primit drepturile,asta se intampla acum 5 ani,poate si de aia nu mai am incredere in justitie,daca nici dupa o sentinta judecatoreasca nu mi am primit salariile nu stiu ce sanse as avea acum.
Firma la care am lucrat acum in functia de director vanzari inca activeaza si ma gandeam ca poate acum am o sansa,in speranta ca veti citi si problema mea va multumesc si sper sa ma puteti ajuta,am rugamintea sa mi trimiteti daca este posibil un raspuns avizat pe adresa de mail.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 16:25, 5 Septembrie 2010
Puteti sesiza ITM-ul despre acest fapt, dar inspectorii ITM pot daor sa le puna in vedere sa va achite drepturile salariale, iar in caz de neplata a acestora poate sa aplice amenda angajatorului.....insa retineti, nu poate obliga angajatorul sa va achite salariul.
Numai instanta de judecata, printr-o hotarare judecatoreasca , poate obliga angajatorul sa va achite drepturile salariale restante. Chiar daca spuneti ca nu aveti incredere in justitie, tot aici trebuie sa ajungeti.
ok,multumesc mult
iar justitia......cred ca imi pot trece salariile la ''pierderi''
va multumesc!
DANY CARA a scris:

ok,multumesc mult
iar justitia......cred ca imi pot trece salariile la ''pierderi''
va multumesc!

Aici nu aveti dreptate .. sunt prea putine litigii de munca pierdute de catre salariatii ... nu contest faptul ca sunt instante care dau solutii fara a avea la baza o motivare bazata de textele de lege ..chiar aici pe forum s-a discutat despre activitatea unei instante din Constanta, care nu cred ca cunoaste destul de bine legislatia muncii ...
sunt de acord cu d-voastra,am mai avut un proces asemanator cu o firma in care mi s-a dat desigur castig de cauza,procesul a fost acum vreo 5-6 ani si nici in ziua de astazi nu mi-am recuperat nici macar cheltuielile de judecata deoarece firma respectiva a intrat in isolventa iar firma care se ocupa de aceasta este mult prea nepasatoare,era mult mai bine daca reuseam sa iau eu un executor judecatoresc dar asa nu s-a mai putut,de aici vine si lipsa de incredere in sistem....in cazul de fata nu prea am ce face decat sa astept,sau pot deschide din nou un proces,dureaza iar vreo 4-5 luni si exista din nou riscul sa nu mai recuperez nimic,suntem totusi in......Romania
in caz ca firma a fost desfiintata trebuia sa va indreptati impotriva administratorului/actionarilor societati, bineinteles ca trebuia sa cereti executarea silita in termen de 3 ani de la data comunicarii sentintei jud. .

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu restant prin itm sau tribunal? maradona666 maradona666 Fostul angajator refuza plata salariului restant pe ultimele doua luni de activitate pe motiv ca eu nu am solicitat inventar in momentul (sau inaintea) ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca ghe_o ghe_o Am fost angajatul unei firme de paza in perioada 1.04.2013-1.09.2013 care are sediul in Bucuresti iar punctul de lucru a fost judetul Hunedoara.Pe perioada in ... (vezi toată discuția)
Plata salariului dupa demisie omideo20 omideo20 Buna ziua.De curand mi-am dat demisia si nu am primit restul de bani.Vineri 27.09 s-au dat salariile la firma,am mers acolo si mi sa spus ca nu au bani pentru ... (vezi toată discuția)