avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

daca eu vreau sa divortez si repectiva sotie este plecata in italia care sunt procedurile de divort
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:29, 5 Septembrie 2010
Procedura este cea obisnuita in sensul ca aceasta va trebui citata la resedinta din Italia.
Daca nu aveti copii este mai simplu pentru ca nu va fi nevoie de ancheta sociala si aceasta isi poate angaja la randu-i un avocat care sa o reprezinta , iar procedura poate fi facuta la adresa cabinetului acestuia.
Daca aveti mai mult de un an de la data incheierii casatoriei si nu aveti copii minori puteti incheia casatoria prin acord, ea fiind reprezentata de un avocat procurator, Aceeasi situatie si in cazul desfacerii casatoriei din culpa comuna..sunt deci variante, acum depinde in care va aflati dintre ele.
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
la fel ca cele daca ar fi in tara.totul e sa o citati la ultimul domiciliu comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort pe cale notariala si cu un copil minor adela75 adela75 Buna ziua locuiesc in Italia de 7 ani si m-am casatorit tot in Italia cu un roman avem un copil impreuna minor, suntem de comun acord sa venim in tara si sa ... (vezi toată discuția)
Divort - minor nascut inaintea de casatorie- Bogdan28 Bogdan28 situatia este urmatoarea : minorul s-a nascut inaintea casatoriei. parintii momentan locuiesc in italia si vor sa divorteze rapid. in situatia in care fac ... (vezi toată discuția)
Nu sunt in tara in ziua cand trebuie sa ma prezint la proces. sorraine sorraine Am intentat actiune de divort de comun acord( nu avem copii). Data cand trebuie sa ma prezint este undeva pe la sfarsitul lunii noiembrie. Intre timp am ... (vezi toată discuția)