avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj la 15 ani de la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj la 15 ani de la divort

Sunt divortat si doresc sa stiu cum se poate rezolva partajul dupa 15 ani de la divort. In cartea funciara apar doar eu si fosta sotie, dar ea sa recasatorit si stau acolo impreuna. Mentionez ca am o fetita si sta cu fosta sotie. Actualul sot are o fetita dintro casatorie anterioara dar care nu sta permanent aco;o. Va rog sa ma ajutati in acest caz.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 22:59, 5 Septembrie 2010
Nu conteaza cine sta si unde sau cati copii are fiecare.
La partaj se impart bunurile comune.

Daca unul dintre coproprietari solicita atribuirea bunului, va pastra imobilul si ii plateste celuilalt sulta ( contravaloarea a 1/2).
Se rezolva cu o cerere de partaj bunuri comune. Marea problema va fi sa faceti dovada comunitatii bunurilor mobile in cazul in care nu ati facut un inventar la data desfacerii casatoriei. In plus, in 15 ani probabil ca imobilului au fost aduse destule imbunatatiri.
Unele lucruri se fac la timpul lor, dar daca asta va doriti acum formulati cererea de partaj; daca intre timp o sa ajungeti la o intelegere cu fosta sotie, instanta va lua act de aceasta intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare danradu15 danradu15 Doresc din partea dumneavoastra o consultare juridica in urmatoare mea problema: - sunt divortat din 1995 , am o fetita de 20 de ani care a ramas in ... (vezi toată discuția)
Partaj ?? urgent!! Va rog, am nevoie de un sfat urgent. Parintii mei au divortat acum 12 ani. Au ca proprietate comuna un apartmanent cu 2 camere achizitionat inainte de '89. ... (vezi toată discuția)
Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)