avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca

Sunt angajata de 6 luni la o firma pe baza unui contract individual de munca, care este inregistrat la ITM, insa nu mi s-a facut carte de munca, deoarece administratoarea nu s-a sinchisist. Este obligata sa imi faca carte de munca? Daca da, in ce interval de la angajarea mea?
De asemenea, in aceste conditii, doresc sa-mi dau demisia. Ce acte trebuie firma sa-mi elibereze la plecare, tinand cont ca nu am carte de munca, deci nimic prin care sa demonstrez ca am o vechime de x-luni. Va multumesc anticipat.:">
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
rosetraverse, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 7 Septembrie 2010
bun,deci asta inseamna ca administratoarea TREBUIA sa imi faca carte de munca? adica era obligata? repet:daca DA, la cat timp dupa angajare?
Potrivit actualelor reglementari, carnetul de munca se intocmeste in termen de cel mult 30 de zile de la incadrarea in munca.
Dar in lipsa unor tipizate pe piata , durata intocmirii carnetului de munca depaseste cu mult acest termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de vechime corina_I corina_I Buna ziua, Am nevoie de Adeverinta de Vechime de la una din societatile la care am fost angajata. Am solicitat aceasta adeverinta societatii respective si ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Intrebarea este din partea unei cunostinte. Aceasta lucreaza cu carte de munca la un spital si mai are si un contract la un cabinet medical, ... (vezi toată discuția)
Carnet munca ne-creat de catre angajator. emiliapana emiliapana Buna ziua, Lucrez din 2007, acesta fiind primul meu job. Angajatorul mi-a comunicat recent ca nu a intocmit un carnet de munca pe numele meu. Este corect? ... (vezi toată discuția)