avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Depozit pe contul PFA - nu s-a retinut impozit de 16% ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Depozit pe contul PFA - nu s-a retinut impozit de 16% din dobanda

Am avut un depozit scadent astazi. Impozitul pe dobanda nu mi-a fost retinut de banca. Fiind PFA la norma de venit trebuie sa declar separat dobanda obtinuta sau ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 15:17, 6 Septembrie 2010
Impozitul pe venit se calculeaza prin aplicarea cotei de impozit asupra normei de venit indiferent ce venituri se realizeaza.
Asta stiu, dar chestia asta mi se pare in ceata. Bazandu-ma pe norma de venit as putea sa-mi mut toate depozitele de pe persoana fizica pe PFA, dobanda nemaifiind impozitata / retinuta de banca.
Aveam sau nu dreptul sa-mi fac depozit pe contul de PFA?
Trebuia cumva sa am ceva cod caen aparte ca sa pot sa fac depozite sau nu exista nici o limitare de acest gen...?
Am intalnit banci care anunta ca dobanda este de x% si aceasta dobanda o plateste clientului fara sa scada impozitul. De fapt dobanda acordata este mai mare dar banca scade impozitul legal si o varsa la buget. Clientului ii comunica numai procentul corespunzatoare dobanzii nete, fara impozit.
Depozitul a fost creat pe PFA in 8 februarie 2010, pe 210 zile, dobanda 9.5%. Astazi la scadenta am lichidat depozitul si mi-au bagat in cont toata dobanda (fara sa retina 16% pentru zilele din intervalul 1 Iulie - 6 Septembrie 2010). Aceasi banca pentru un depozit facut pe persoana fizica intervalul 26 Martie - 15 Iulie mi-a retinut 16% pentru dobanda aferenta perioadei 1 iulie - 15 iulie. Banca evidentiaza impozitul pe dobanda pentru fiecare depozit. Nu este cazul mentionat de dumneavoastra.
Persoanelor juridice li se retine de catre banca impozitul pe dobanzi sau persoana juridica trebuie sa isi treaca dobanda ca si venit si e parte a venitului net anual?
Nu au cum sa retina impozitul pentru dobanda unui cont deschis pe PFA, la fel cum nu au cum sa retina impozitul pentru dobanda unui cont deschis pe persoana juridica.

Alte discuții în legătură

Impozitare dobanda depozit Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua Am o o microintreprindere platitoare de impozit pe venit care a constituit un depozit pe 3 luni. Cum se impoziteaza dobanda primita. Se declara ... (vezi toată discuția)
Cass din dobanzi bancare -declaratia unica DEBRA DEBRA Cum se calculeaza CASS din dobanzi bancare ca sa pot vedea daca depasesc sau nu plafonul de 12 salarii minim brute ? Din dobanda neta cumulata a depozitelor ... (vezi toată discuția)
Dobanda cont bancar cateldestept cateldestept O societate are contul curent la banca si un depozit bancar. Dobanzile sunt considerate venituri din investitii si se impoziteaza cu 16% ? (vezi toată discuția)