avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Depozit pe contul PFA - nu s-a retinut impozit de 16% ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Depozit pe contul PFA - nu s-a retinut impozit de 16% din dobanda

Am avut un depozit scadent astazi. Impozitul pe dobanda nu mi-a fost retinut de banca. Fiind PFA la norma de venit trebuie sa declar separat dobanda obtinuta sau ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 15:17, 6 Septembrie 2010
@grandanat
La ceea ce ai spus m-am gandit si eu. In cazul asta eu fiind la norma de venit ce fac, consider dobanda obtinuta ca venit inclus in norma de venit si nu mai platesc impozit pe dobanda pentru depozitul asta?!
Nu conteaza, oricum ar fi e ilegal sa-ti retina impozit pe dobanda la un astfel de cont. Si nu are importanta ca e PFA cu norma de venit sau regim real de impozitare. Si la regim real, impozitul ala poate e singurul venit, si dupa deduceri iesi pe 0 sau pe minus. whatever
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
grandanat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare dobanda depozit Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua Am o o microintreprindere platitoare de impozit pe venit care a constituit un depozit pe 3 luni. Cum se impoziteaza dobanda primita. Se declara ... (vezi toată discuția)
Cass din dobanzi bancare -declaratia unica DEBRA DEBRA Cum se calculeaza CASS din dobanzi bancare ca sa pot vedea daca depasesc sau nu plafonul de 12 salarii minim brute ? Din dobanda neta cumulata a depozitelor ... (vezi toată discuția)
Dobanda cont bancar cateldestept cateldestept O societate are contul curent la banca si un depozit bancar. Dobanzile sunt considerate venituri din investitii si se impoziteaza cu 16% ? (vezi toată discuția)