Buna ziua!
Am si eu o intrebare! Cand s-au facut asigurarile pt pensiile private pilonul II cine m-a asigurat mi-a facut si mie actele necesare (pfa) pentru a face si eu asigurari de acest tip la ING desi i-am zis ca nu exista disponibilitate pentru aceasta activitate. Ea a zis ca nu am activitate, nici o problema. Acum ma cheama sa inchidem colaborarea! In acest timp eu nu am depus nicaieieri nici un act ca nu functionez si ca nu am avut activitate niciodata! daca ma poate indruma cineva sa-mi spuna ce trebuia facut...si ce trebuie facut in continuare! Multumiri anticipate!
Nu se intelege clar din expunerea dvs.daca persoana putea desfasura activitate pe PFA-ul dvs.,sau care este ,,colaborarea"care trbuiue inchisa. Daca nu ati desfasurat activitate ,aveti doua obtiuni sa radiati PFA la ORC ,sau sa-i suspendati activitatea daca doriti sa functionati in viitor ca PFA.Declaratii nu trebuiau depuse decit daca desfasurati activitate si obtineati venituri.
Se depun notificari, pentru CAS si contributie somaj, in cazul cand nu ati realizat venituri.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Clarificare situatie
MariVik
In 2009 m-am inregistrat la anaf ca agent asigurari. nu am depus nicio declaratie. acum vreau sa radiez firma. trebuie sa depun declaratia unica pe 2019? Pot ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli pfa
Loed
Buna. Daca am asigurare de viata care include si o componenta de sanatate, facuta la ING (actual NN asigurari) pot deconta sumele pana la pragul de 400 Euro/an? (vezi toată discuția)