avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Am nascut in Gernania in anul 1993-Ambii parinti ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Am nascut in Gernania in anul 1993-Ambii parinti Romani- Copilul are dreptul la cetatenia Germana ?

Am nascut in Germania in anul 1993. Eu si sotul meu am fost si suntem cetateni Romani. Copilul nascut in Germania in anul 1993 are dreptul de aobtine si cetatenie Germana ? la implinirea virstei de 18 ani ? Daca stie cineva ce demersuri ? si unde trbuie facute ? Il rog a-mi da un raspuns.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: laurafuss84 , utilizator 17:16, 14 Februarie 2011
Daca copilul dvs.s-a nascut in Germania el este si cetatean al statului german.

andymaurul
Copilul nu a dobandit cetatenia germana prin simplul fapt ca s-a nascut acolo. Cetatenia germana se poate dobandi daca cel putin unul dintre parinti a locuit legal acolo timp de 8 ani. Dar se pare ca intre 18-23 ani trebuie sa decida daca pastreaza cetatenia germana sau alege cetatenia parintilor.
M-ati facut curioasa si am apelat la nenea Google, dar cred ca cel mai bine ar fi sa va interesati la consulatul german.
In 2000 a aparut o lege permisiva privind cetatenia germana. Culmea este ca, in problema nasterilor, se aplica incepind din 1990.Fiindca copilul dvs s-a nascut dupa 1990 este posibil sa fi dobindit cetatenia germana daca parintii lui au drept de sedere si de munca permanent in germania. Personal cred ca fiul dvs are si cetatenia romana,in consecinta, fiind cetatean european are dreptul la 2 cetatenii. Cetatenia germana este insa temporara.La 21 de ani, cu doi ani inainte de expirarea termenului, trebuie sa-si manifeste optiunea de a o pastra. Mai multe detalii pe [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are un copiil nascut in germania in anul 1993-din parinti romani- carea ctualmente locuiesc in romania. dorudoru dorudoru In anul 1993 am plecat din tara inpreuna cu sotul meu. Am cerut azil politic. care a fost refuzat de statul German. In timpul sederii in Germania, orasul ... (vezi toată discuția)
Drept de munca pentru parintii copilului nascut in statele ue Hobitzi Hobitzi Am un copil,care s-a nascut in Germania.Citisem de ceva vreme un articol de ziar ,care spunea ca parintii unui copil nascut intr-o tara din UE au posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Dobândirea cetățenii pentru un copil născut in germania Irinel1977 Irinel1977 Un copil născut in Gernania din părinți cu cetatenia Româna ce cetatenie are? Ce demersuri trebuie făcute pentru a obține cetatenia Germana? (vezi toată discuția)