avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dobândirea cetățenii pentru un copil născut in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dobândirea cetățenii pentru un copil născut in Germania

Un copil născut in Gernania din părinți cu cetatenia Româna ce cetatenie are? Ce demersuri trebuie făcute pentru a obține cetatenia Germana?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:24, 4 Februarie 2015
Un copil rezultat din doi cetateni romani este doar cetatean roman. Daca doriti sa dobandeasca cetatenia germana ar trebui ca unul dintre dvs. sa indeplineasca conditiile de a solicita cetatenia. Faptul ca s-a nascut pe teritoriul Germaniei nu inseamna ca a si dobandit cetatenia germana.
Copilul nascut pe teritoriul Germaniei din parinti romani devine cetatean german daca
cel putin unul dintre parinti are permis de sedere permanenta si a locuit neintrerupt in Germania cel putin 8 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un copil nascut in germania chitanta chitanta in 1991 am nascut un baiat in germania,iar in 1992 am plecat in romania pentru ca am avut o problema si dupa aceea nu neam mai intors pentru ca sa inchis ... (vezi toată discuția)
Am nascut in gernania in anul 1993-ambii parinti romani- copilul are dreptul la cetatenia germana ? dorudoru dorudoru Am nascut in Germania in anul 1993. Eu si sotul meu am fost si suntem cetateni Romani. Copilul nascut in Germania in anul 1993 are dreptul de aobtine si ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)