avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am un copil nascut in germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am un copil nascut in germania

in 1991 am nascut un baiat in germania,iar in 1992 am plecat in romania pentru ca am avut o problema si dupa aceea nu neam mai intors pentru ca sa inchis granita si as vrea sa stiu daca are vreun drept in germania pentru ca in buletin are trecut locu de nastere germania. si pana la 2 ani de zile ai copilului nu am luat alocatie doar ajutoru social.este nascut in orasu bochum.daca poate cineva sa se intereseze si sa imi lase un raspuns aici
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 02:44, 28 August 2011
Copilul nascut pe teritoriul Germaniei din parinti romani devine cetatean german daca:
cel putin unul dintre parinti are permis de sedere permanenta si a locuit neintrerupt in Germania cel putin 8 ani.

Conform legilor in vigoare, copiii nascuti in Germania ai caror parinti sunt cetateni straini pot dobindi cetatenia germana.Acest statut este valabil pina la majorat. Dar un copil cu parinti romani e posibil sa detina si cetatenia romana. Ambele cetatenii (si germana si romana) i s-au acordat la nastere, intr-un moment in care copilul nu a putut decide singur care este cea mai buna varianta pentru el. Tocmai de aceea, la majorat, statul german il pune sa aleaga una dintre cele 3 variante posibile:

1.pastreaza numai cetatenia germana;

2 pastreaza numai cetatenia romana;

3.pastreaza ambele cetatenii.

In rest nu cunosc sa aiba alte drepturi legale referitoare la indemnizatii/alocatii, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de munca pentru parintii copilului nascut in statele ue Hobitzi Hobitzi Am un copil,care s-a nascut in Germania.Citisem de ceva vreme un articol de ziar ,care spunea ca parintii unui copil nascut intr-o tara din UE au posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Parinti cetateni romani-copilul pasaport german teopop02 teopop02 Buna ,ma numesc Teodora am 20 de ani si anul acesta am nascut(17.04.2009) un baietel in Germania,eu sunt in Germania stabilita din 04.05.2008,am venit in ... (vezi toată discuția)
Am nascut in gernania in anul 1993-ambii parinti romani- copilul are dreptul la cetatenia germana ? dorudoru dorudoru Am nascut in Germania in anul 1993. Eu si sotul meu am fost si suntem cetateni Romani. Copilul nascut in Germania in anul 1993 are dreptul de aobtine si ... (vezi toată discuția)