Va salut pe toti !
Apelez la persoane cu mai multa experienta decit mine, pentru un sfat legat de un contract de vinzare-cumpare a unui apartament de catre o cunostiinta.
Problema este urmatoarea :
O persoana doreste sa achizitoneze un apartament (pe care de altfel l-a si gasit si urmeaza ca in curind sa semneze si contractul si sa achite suma).
Fratele acelei persoane, care contribuie cu aproximativ 40% din suma necesara achizitionarii apartamentului, din dorinta ca respectiva persoana sa nu savirseasca un act nesabuit (cum se pare ca a facut in trecut, fiind o persoana mai naiva, eufemistic vorbind), doreste sa mentioneze in contract ca respectivul apartament nu poate fi instrainat fara acordul sau.
O asemenea clauza contractuala ar fi de natura sa il impiedice pe respectivul individ sa vinda apartamentul fara consimtamintul fratelui sau este preferabil ca in contractul de vinzare-cumparare sa fie mentionati ca proprietari ambii frati ?
Va multumesc anticipat pentru orice sfat sau sugestie.
Alexandru Simitrache
Salutare!
Nu stiu daca postez unde trebuie dar sunt in lipsa de timp.
Am si eu o problema... dupa cum stie toata lumea un contract de orice fel contine termeni care mai de care si ca sa il intelegi cu adevarat este nevoie de o minte de avocat cel putin. In urma cu ceva timp am cumparat o masina de la o persoana si acum cateva zile am primit acasa o citatie de chemare in judecata pentru ca nu am radiat masina de pe numele lui dar pentru acest lucru aveam nevoie de un act din care sa rezulte ca el a platit toate taxele masinii, si acest act trebuia sa mi-l trimita el de la primaria orasului in care locuieste, si nu a facut-o. In contractul de vanzare cumparare scrie foarte clar ca "Vanzatorul declara ca vehiculul este proprietatea sa, libera de orice sarcini." Acum marea intrebare pe care o am este ca: Printre aceste sarcini de care trebuie sa fie liber vehiculul intra si neplata de impozit?.
Si dupa mintea mea daca impozitul neplatit intra printre sarcinile despre care este vorba atunci a comis o mare greseala...... astept un raspuns si cat mai repede daca se poate.
Nu este o sarcina a masinii. Oricum, nu inteleg care ar fi greseala care s-ar fi comis...
Cititi contractul cu mai mare atentie; daca specifica in mod clar si neechivoc faptul ca vanzatorul are datoria de a trimite dovada si ca, ulterior, in baza ei, cumparatorul trebuie sa radieze masina... atunci stati linistit. Asta nu inseamna sa nu va duceti macar la o consultatie juridica pentru o parere de specialitate si ca sa va faceti o intampinare corespunzatoare.
Puteti invoca acele oricum cheltuieli cu avocatul ca fiind cheltuieli de judecata, chiar in caz ca nu vreti sa fiti si reprezentat.
libera de sarcini se refera ca nu este ipotecata sau altele de acest gen
probabil s-a adunat ceva impozit pe numele fostului proprietar pe care ar fi trebuit sa-l platiti dumneavoastra
rezolvarea cea mai buna a problemei o veti avea doar daca luati legatura cu fostul proptietar si va puneti de acord si faceti radierea masinii platiti impozitul ... si astfel scapati de cheltuelile de judecata.