avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarea unui teren cu unul dintre proprietari lipsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarea unui teren cu unul dintre proprietari lipsa

In urma cu 15 ani, am cumparat un teren (mostenit de catre 3 frati), prin incheierea unei chitante de mana cu unul dintre proprietari. Acum am dori sa legalizam tranzactia, dar unul dintre vanzatori este plecat din tara si nu se mai stie nimic despre existenta lui. Exista vreo posibilitate de incheiere a actelor in absenta acestuia?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:59, 24 Octombrie 2012
Actul prin care aţi cumpărat este, de fapt doar o promisiune de vînzare-cumpărare.

Fiind vorba despre un imobil deţinut în coproprietate, nu aveţi cum să cereţi coproprietarilor care nu au semnat actul să consimtă la înstrăinare, şi nici instanţa nu poate suplini lipsa consimţămîntului lor.

Coproprietarul cu care aţi contractat poate introduce o cerere de partaj. Dacă bunul îi va fi atribuit, îl poate vinde. Dacă nu, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire riciu riciu Buna,suntem 3 frati ,parintii nostrii au decedat si s-au facut actele de mostenire ,apoi ne-am hotarat sa vindem casa,s-a fixat un pret cu care am fost deacord ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana este antecontract? PPPP PPPP Buna ziua, Am o problema mai delicata. X vinde printr-o chitanta de mana lui Y o dependinta dintr-un imobil asupra careia avea doar folosinta la data ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren arabil in conditiile unui titlu de proprietate comun MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Trei frati au 12 ha teren arabil, fiecare cate 4 ha, dar titlul de proprietate este comun. Fiecare frate are in schimb un certificat individual de intrare in ... (vezi toată discuția)