Buna ziua as dori sa mi spuneti cum se calculeaza bani de concediu de odihna pe un an de zile,am lucrat un an intreg numar de zile de concediu sunt ,din care eu am fost in concediu doar 2 zile salaru brut pe ultimele 3 luni este de 720 iar zilele lucrate in ultimele 3 luni sunt 62 zile as vrea sa stiu cati bani ar trebui sa iau?
concediul il luam numai daca dorim noi eu nu am luat decat 2 zile,iar acum doresc sa imi cerbani de concediu .Mentionez ca zilele de concediu pe contractul de munca sunt 21 zile ,salarul pe ultimele trei luni este
iulie 720
iulie 720
august 720
numarul de zile lucrate in aceste luni este de 62 de zile,as dori sa stiu cat ar trebui sa iau bani de concediu pe un an desi am intotal 1 an si 3 luni de manca in care am beneficiat doar de 2 zile de concediu
Calculul este foarte simplu: 720 * 3 / (21-2).
Problema este ca CO neefectuat se plateste doar in cazul in care inceteaza contractul sau se suspenda prin CIC, altfel se acorda zile libere CO obligatoriu cel mai tarziu pana la sfarsitul anului urmator (adica CO aferent 2009 fie il efectuezi pana la sf anului 2009 fie esti trimis in CO obligatoriu pana la sf 2010). Asta spune legea, desi multi angajati/angajatori prefera sa nu respecte legea.