avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pot scapa de un proces verbal?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pot scapa de un proces verbal?

POT SCAPA DE UN PROCES VERBAL SI DE O AMENDA NESEMNANDUL SI NEPRIMINDU-L CAND SOSESTE PRIN POSTA?
VA ROG NU NEGLIJATI INTREBAREA NU AM MARTORI SA IL CONTEST SI AMENDA E DE 2500
MA ACUZA CA AM LASAT CASERIA DESCUIATA NU E ADEVARAT DAR NU AM MARTORI
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:46, 11 Septembrie 2010
Nu este atat de simplu de contestat, mai ales daca ei vin cu dovezi .In aceasta situatie v-ar reveni sarcina sa rasturnati probele impotriva dvs. Insa cum o veti face? Daca nu veti dori sa-l primiti sau sa-l semnati exista si pentru aceasta situatie o solutie la indemana agentului care il va aduce.
Interventie moderator Daca mai aveti intrebari in legatura cu aceeasi problema, va rog sa folositi butonul "raspunde", sa scrieti intrebarile, apoi sa apasati "publica".
Multumesc, o seara buna!

Gabriela Pintea

neuu a scris:
IN CAT TIMP SE PRESCRIE O AMENDA
VA MULTUMESC

danike a raspuns:
in termen de 5 ani, iar termenul curge incepand cu 1 ianuarie a aunului urmator

doberv a raspuns:
depinde de amenda si de cauzele care amina prescriptia

Daca nu il contestati in termenul legal, amenda ramane, va fi data in debit si se va proceda la somarea d-voastra in vederea executarii silite.

Bineinteles, puteti face contestatie la executare.
Verificati continutul procesului verval ,daca este corect completat si daca exista una dintre cauzele de nulitate prevazute in art.16,17 si 34 din OG nr.2/2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala alindaria alindaria am luat o amenda acu o luna si fumatate si am refuzatsa o semnez,si din ce stiu eu nici martori nu a gasit .as vreasastiu daca in termen de 30 zile nuti ajunge ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala klaudiu85 klaudiu85 As avea o intrebare :daca am semnat pv si la mentiuni scrie ca nu am obiectiuni mai pot contesta procesul verbal in instanta? (vezi toată discuția)
Contestatie retinere permis bob111 bob111 Ce sanse am daca depun o contestatie(judecatoria Cornetu-Ilfov) pt.retinere permis pt.neacordare de prioritate la pietoni?.In P.V. la martorul politiei este ... (vezi toată discuția)