avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

As avea o intrebare :daca am semnat pv si la mentiuni scrie ca nu am obiectiuni mai pot contesta procesul verbal in instanta?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:24, 6 Iunie 2011
bineinteles ca da. semnatura este de primire, nu de acceptare a faptului ca pv e legal si temeinic.
Cu siguranta il puteti contesta, atat pentru vicii de forma cat si penru fond (dovedirea cu probe a unei stari de fapt contrare celei constatate). Pentru viciile de forma care determina nulitatea procesului verbal (de ex. lipsa semnaturii agentului constatator), fiind necesar ca aceste vicii sa fie invocate de dvs. si constatate de instanta, iar pentru probarea unei alte stari de fapt, fiind necesare proe solide cu martori si/sau expertiza. Ideal era insa sa formulati obiectiuni. Dar lipsa acestora nu impiedica, ci numai ingreuiaza convingerea instantei,nefiind un aspect de neinlaturat, ci fiind numai necesar a fi inlaturat (si nu mereu este usor!:()
Din moment ce dmv ati a semnat procesul verbal cu menţiunea Fără obiecţiuni" nu se mai poate susţine că organul constatator nu v-a adus la cunoştinţă dreptul de a formula obiecţiuni, nefiind astfel încălcate dispoziţiile art.16 alin.7 din OG.nr.2/2001, modif.Deci.......atentie
Puteti contesta dar veti avea unele greutati cu instanta in sensul ca va fi mai greu sa convingeti ca ar fi ceva gresit in PV pecare l-ati semnat.
Interventie moderator Am rugamintea sa continuati discutiile incepute folosind butonul "raspunde", nu sa deschideti noi discutii in legatura cu aceeasi problema. In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare.
Multumesc!

Gabriela Pintea

klaudiu85 a scris:
daca trimit contestatia prin posta pot cere trimiterea cert de grefa prin posta sau curier?sau cum il mai pot obtine fara sa ma deplasez la judecatorie?

CONST a raspuns:
Ar fi lucru mare sa puteti obtine un certificat de grefa prin posta.
Trebuie sa achitati o taxa de timbru (1 leu sau 2 lei), un timbru judiciar si sa formulati o cerere, cu care sa va plimbati de la arhiva la registratura si invers...

tatiana28 a raspuns:
Trimite cererea impreuna cu o taxa de timbru de 1 leu si timbru judiciar de 0.15 lei prin curier (ajunge mai repede),eventual daca nu poti merge dupa certificat mentioneaza in cerere ca doresti sa ti se comunice certificatul de grefa la adresa de domiciliu.Eu asa am procedat,fiind in alta localitate judecatoria de la care solicitam certificatul,numai ca dureaza putin mai mult pentru ca certificatul vine prin posta.Cel mai bine ar fi sa mergi personal,asa vei primi si o dovada ca ai depus cererea si nu risti sa se piarda pe drum.Bafta

Adrian.Tudor a raspuns:
Puteti trimite documentele respective prin posta dar este posibila si ratacirea sau pierderea lor. Este riscul dv.

avocat Cristina Popescu a raspuns:
impreuna cu cererea, taxa de timbru si timbrul judiciar trimiteti prin posta si un plic timbrat pentru ca instanta sa va comunice certificatul de grefa tot prin posta; dar de regula acest lucru nu este posibil.
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru tulburarea linistii publice alx_dobre alx_dobre Buna ziua, am primit o amenda pt ca am fost ginerele la o nunta la cort si am dat muzica prea tare. Cu cei cu cortul am semnat contract de inchiriere . Nu ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv rutier pentru o declaratie a unui martor... donpedros donpedros O rugaminte,va rog! Am primit amenda si suspendare permis ptr.30 zile in urma unei declaratii a unui martor. La data respectiva am parcat in acel loc ... (vezi toată discuția)
Exista șanse de anulare a pv dacă de pe el lipsesc semnătura mea și semnătura unui martor, iar rubrica "alte mențiuni" este necompletată? Danyhass Danyhass Exista șanse de anulare a procesului verbal daca lipsește semnătura mea,necompletarea rubricii \"alte mențiuni\" și lipsa semnăturii unui martor? (vezi toată discuția)