avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

buna seara.
Am avut divortul pe data de 19 mai , divort de comun acord.Pe data de 15 septembrie 2010 ar fi trebuit sa fie prima infatisare la procesul de partaj,care este iarasi de comun acord.Am cateva nelamuriri legate de procesul de partaj.
Mai intai trebuie sa stiti ca in timpul casatoriei am cumparat o garsoniera in comuna bragadiru , jud ilfov in valoare de 50 000 de euro , prin credit bancar . Tot in timpul casatoriei am achizitionat un wolkswagen passat 1.9 tdi si am acumulat cateva datorii . Dupa divort am facut o conventie cu fosta sotie prin care eu raman cu masina si cu o datorie de 400 de euro (datorie care nu este stipulata nicaieri si nu poate fi demonstrata , dar o platesc fiind vorba de o ruda a mea ) iar ea ramane cu casa si tot ce este in ea(automat si cu ratele la banca pentru casa) , in schimbul neachitarii de mine a celorlalte datorii pe care le-am facut impreuna (bani luati cu imprumut de la rude ale ei , care au fost trimisi prin western union pe numele meu ) .
Din informatiile furnizate de fosta sotie , stiu ca partajul se poate face prin notar (daca este de acord banca.Si aici este de acord) . Care sunt nelamuririle mele . Fosta sotie , informata de avocatul ei , mi-a comunicat ca daca facem partajul prin notar , pierdem acel procent ce trebuie achitat in cazul partajului . De asemenea , tot din informatiile ei , am inteles ca , daca amanam prima infatisare la procesul de partaj , pierdem din nou suma de 3% ce trebuie achitata pentru partaj . Si inca ceva , in cazul in care ne prezentam pe data de 15 la partaj , suma ce trebuie achitata poate fi platita la trezorerie , de unde luam o chitanta care este prezentata judecatorului , judecatorul scrie pe ea ca nu a fost folosita suma respectiva si dupa partaj , cu chitanta respectiva , ne intoarcem la trezorerie si putem recupera procentul care se achita in cazul unui astfel de proces .
Acestea sunt informatiile de care dispun . Eu nu am cum sa stiu daca sunt adevarate sau nu pentru ca sunt plecat din tara si nu am un avocat cu care sa ma consult . As vrea sa ma lamuriti ce se intampla daca facem partajul notarial(cu mentiunea ca banca accepta sa ma scoata din acte in urma unui astfel de partaj )si ce se intampla in cazul partajului de comun acord la judecatorie (pot sau nu sa recuperez suma de bani si daca influenteaza amanarea procesului in vreun fel recuperarea banilor ) .
va multumesc mult .
ene ionut daniel
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:55, 6 Septembrie 2010
tranzactia la notar se plateste si ramaneti cu banii dati. nu stiu cat costa , poate intreba sotia la notar. la notar se plateste mai putin decat in instanta, dar banii raman acolo
pt partajul in instanta, daca depuneti tranzactie la primul termen, puteti apoi sa faceti cerere de restituire a taxei. daca la primul termen nu aveti tranzactia si va mai intalniti la un termen ulterior, se poate recupera 50 % din taxa, apoi deloc.
e important ca banca sa fie de acord ca fosta sotie sa preia creditul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bebito&bebita bebito&bebita buna seara. Am avut divortul pe data de 19 mai , divort de comun acord.Pe data de 15 septembrie 2010 ar fi trebuit sa fie prima infatisare la procesul de ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters79003 ContSters79003 Buna ziua am si eu cateva nelamuriri, poate ma puteti ajuta... daca masa partajabila e de 100000 de euro, eu trebuie sa platesc 3000 de euro ca taxa de ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru partaj bunuri comune vertigoo vertigoo Taxa de timbru este acceasi in cazul partajarii bunurilor comune ale sotilor, indiferent ca partajul se face in cadrul procesului de divort sau ulterior? ... (vezi toată discuția)