avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante la intretinere

Locuiesc singura intr-un apt de 2 camere, beneficiez de uzufructul viager pt acest apart. am restanta la intretinere de 1400 ron si 540 ron penalitati, sunt pensionara si pensia mea este de 702 ron. Asociatia m-a dat in judecata nu doar pe mine ci si pe proprietar, care locuieste la alta adresa si mentionez, eu am uzufructul viager pt apartament, Azi am primit citatia si m-am dus la presedintele asociatiei cu contractul de vanzare cumparare si cuponul de pensie, pomenindu-i si de legea 175/2010...Mi s-a spus ca proprietarul e solidar cu mine la plata cheltuielilor ...nu inteleg de ce trebuie sa fie solidar, din moment ce nu a consumat apa si incalzire in aceasta locuinta...Dar stiu de ce vrea d-l presedinte aceasta solodaritate:pt ca asa nu s-ar mai aplica legea 175/2010...Mi se pare incorect , ilegal si rau intentionat...! V-as ruga mult sa-mi spuneti daca avea dreptul sa dea in judecata proprietarul, acesta fiind doar "de jure" nu "de facto" si nu locuieste in imobil! Si cam ce ar mai trebui sa fac???
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:57, 7 Septembrie 2010
avea acest drept legal.
Poate sa dea in judecata pe cine vrea, doar ca proprietarul nu are calitate procesuala pasiva. Nu raspunde in solidar cu uzufructuarul, care are obligatia platii cheltuilelilor lunare.

Presedintele vrea asta ca sa il poata executa silit:) doar ca in instanta invocati exceptia lipsei calitatii procesuale pasive si proprietarul iese din proces.

Lasati-l pe presedinte in pace, rezolvati in instanta.
Succes!
Iata ce spune legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 58. - (1) Institutiile administratiei publice locale ori centrale sau orice alte societati de stat, care detin in proprietate apartamente sau spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinta in cladirile de locuinte, au aceleasi drepturi si obligatii ca oricare alt proprietar din condominiu si au obligatia sa mandateze persoane fizice sau juridice pentru a colabora cu asociatia de proprietri.
(2) Raporturile juridice ale proprietarului, stabilite de comun acord cu chiriasul, indiferent de statutul locuintei, precum si nerespectarea obligatiilor contractuale de catre chirias nu absolva proprietarul de la obligatiile sale fata de asociatia de proprietari prevazute in prezenta lege.


Calitatea dv. este similara cu a unui chirias, existand intre dv. si proprietar un raport juridic.

Pe de alta parte, daca veti ajunge in instanta vi se va pune in vedere sa va achitati restanta. Cat priveste penalizarile, judecatorul va fi in masura sa hotarasca daca le veti mai achita sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa calitatii procesuale pasive a piritului VONPAUL006 VONPAUL006 Am intentat actiune de granituire vecinului care a facut un gard nou si a intrat in interiorul proprietatii noastre. Am chemat in ... (vezi toată discuția)
Uzufructul viager si asociatia de proprietari kmlia kmlia Buna ziua Intrebarea mea este daca o persoana isi cumpara dreptul de uzufruct viager pentru sine si sotia lui si furnizeaza banii necesari pentru cumpararea ... (vezi toată discuția)
Lnstituire privilegiu imobiliar cu rang prioritar sbasa sbasa Buna ziua, sunt presedintele unei as.de proprietari si dorim sa instituim un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra unui apt. care are urmatoarea ... (vezi toată discuția)