avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lnstituire privilegiu imobiliar cu rang prioritar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lnstituire privilegiu imobiliar cu rang prioritar

Buna ziua, sunt presedintele unei as.de proprietari si dorim sa instituim un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra unui apt. care are urmatoarea situatie juridica: debitorul locuieste in el si are conform extrasului de cf "drept de uzufruct viager" iar mama dansului are"drept de nuda proprietate cu titlu de drept donatie asupra apt.."Pe cine trecem in cererea de inscriere a privilegiului si implicit actionam ulterior in instanta pt.recuperarea debitului? Va multumesc anticipat si va doresc toate cele bune!
Doar Nudul proprietar are calitate procesuala pasiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)
Se respecta privilegiu imobiliar ca prioritate in fata unei datorii ipotecare in cazul unei vanzari la licitatie? legal23 legal23 Suntem o conducere noua in cadrul asociatiei de proprietari. Am aflat accidental ca un apartament care are mari datorii la intretinere a fost adjudecat la ... (vezi toată discuția)
Ipoteca de rang 1 versus legea 230 / 2007 art 51 max36 max36 La mine in bloc a existat un proprietar de apartament care a avut un credit la banca ipotecat cu apartamentul in catre avea sediul firmei.Nu a mai platit si e ... (vezi toată discuția)