avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se poate face partajul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se poate face partajul?

Buna ziua, am construit o casa (parter + mansarda )impreuna cu fosta sotie. Dupa divort avem partajul. Casa este la rosu si s-a construit din banii luati printr-un credit de nevoi personale. Creditul este pe numele meu, ea fiind codebitor.
Casa este construita in curte la parintii mei si singura cale de acces este prin curte pe la ei ( avem poarta comuna).
Eu as vrea sa raman cu casa si sa-i platesc ei o sulta.Urmeaza sa vina un evaluator desemnat de tribunal care va stabili valoarea casei.In functie de asta vreau sa-i platesc fostei sotii o suma de bani si eu sa raman cu tot, inclusiv cu creditul. Ea vrea sa impartim casa in jumatate si sa plateasca jumatate din credit.
Este posibil sa i se acorde jumatate de casa, tinand cont de faptul ca nu avem decat o cale de acces?
Cel mai recent răspuns: catalucan , utilizator 10:37, 7 Septembrie 2010
tot ce este posibil, depinde de schita imobilului daca in urma expertizei se constata ca imobilul poate fi impartit sau nu. daca amandoi tineti sa ramaneti cu imobilul si sa platiti sulta, atunci instanta va poate pune in vedere vanzarea imobilului si impartirea banilor.
Cu toate ca imobilul este destul de mare ( 86 mp pe nivel ), nu cred ca se poate imparti deoarece nu sunt doua cai de acces diferite.
Nu tinem sa ramanem amandoi cu imobilul, fosta sotie vrea sa-l impartim in doua, eu vreau sa raman cu tot, inclusiv creditul.
Creditul trebuie adus in discutie pentru ca totul s-a construit din banii luati de la banca.
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
catalucan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditul de nevoi personale se imparte la divort? dumitru70 dumitru70 In anul 2005 m-am casatorit iar in 2014 am divortat de fosta sotie. Impreuna am construit pe terenul parintilor mei o casa in care am locuit pana in prezent si ... (vezi toată discuția)
Divort, credit, casa AndreiZa AndreiZa Buna ziua, as dori propuneri de solutionare a urmatorului caz : Am impreuna cu sotia o bucata de pamant pe care l-am cumparat de la parintii mei dupa ... (vezi toată discuția)
Partaj casa parter+mansarda AndreiZa AndreiZa Buna ziua. Tocmai am iesit dintr-un divort.Am impreuna cu fosta sotie o bucata de pamant pe care am construit o casa, acum fiind la rosu. Deocamdata am acte ... (vezi toată discuția)